avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general necesara casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

necesara casa de marcat?

Buna ziua,
Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul.
Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente nutritive pe internet) , iar majoritatea produselor se trimit prin curier (pentru care cred ca este suficient avizul de insotire).
Daca pe raza orasului in care am sediul livrez personal este suficienta chitanta sau imi trebuie casa de marcat?
Pentru produsele care ies din stoc (vanzarile) se emite bon de consum?
Jurnale de incasari si plati si inventar le completez zilnic sau lunar?La pretul de achizitie trec pretul cu tva sau fara? Oricum platesc si tva la cumpararea marfii, sunt nelamurit cu treaba asta "neplatitor de tva"

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tudor.M , utilizator 17:51, 16 Iunie 2010
- La orice livrare catre peroane fizice se emite Bon fiscal de la casa de marcat..:D
-RJIP il complectati zilnic..
-Cind trimiteti produsele prin curier faceti si factura cu ramburs si asa incasati si bani
Daca nu sunteti platitor de TVA nu treceti pe factura pretul cu tva...ce a-ti declarat la infiintare:-/
Mai multe lamuriri..
M-am declarat neplatitor de tva, daca la asta va referiti. Magazinul este online, sediul de unde trimit si tin marfa nu este si punct de desfacere. Ma refeream la clientii din Iasi, caut o varianta pentru acestia, de exemplu daca refuza comanda si bonul este scos nu e comod sa tot anulez bonuri. Faptul ca ma deplasez eu la domiciliul lor se poate rezolva cu chitanta...se pare ca trebuie sa achizitionez o casa de marcat
Va multumesc pentru raspuns
Clientul face c-da ,dar d-voastra va deplasti si livrati marfa si in momentul cind o platesc le scoteti bon fiscal...:D
Casa de marcat este ambulanta..
Facturile le faceti fara TVa.
LA pretul de achizitie puneti adosul comercial..
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
iulia53, utilizator
Multumesc pentru lamurire!
Mai am o nelamurire , din marfa achizitionata 3 produse le-am desfacut pentru consum propriu. Ce pot face, le scot pe bon de consum, le introduc in JIP ca si consumabile? Mentionez ca nu am introdus marfa in JIP, saptamana viitoare fac primele livrari si nu vreau sa fac vreo greseala cand le completez.
Si inca ceva, daca introduc in colet aviz de insotire a marfii pentru client (persoana fizica) , mai este nevoie si de factura. Am fost informat ca nu, insa vreau sa fiu sigur..

Alte discuții în legătură

Bon fiscal pentru plata prin banca daniel-daniel daniel-daniel Buna ziua! Am o Intreprindere Individuala cu codul de activitate 479,1 si un sediu social. Activitatea o desfasor doar online, livrarile le fac prin curier ... (vezi toată discuția)
Editare factura...nelamurire Tudor.M Tudor.M Buna seara! Am cateva nelamuriri legate de PFA-ul ce il detin, sunt foarte multe opinii si nu stiu cum sa fac intr-un final: 1) Sunt neplatitor de TVA cu ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)