avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 544/2001 date personale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 544/2001 date personale

Solicitarea de date si copii despre o anumita procedura efectuata de catre Politia Romana asupra unor date personale,in ceia ce ma priveste ,le pot solicita in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public,ori acestea imi vor fi refuzate datorita art.12 lit.d?! as mentiona ca ascund anumite ilegalitati,si ma gandeam sa ma prevalez de art.13 din legea mentionata.Nu este vb de ceva penal.
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 18:52, 7 Septembrie 2015
Va referiti la datele personale ale politistilor? Daca va referiti la art.13 din Legea nr.544/2001 trebuie sa faceti dovada ca prin nedivulgarea datelor personale s-ar favoriza sau incerca acunderea unor fapte care ar inclaca legea.
Nu despre politisti,ori alte persoane ci chiar despre persoana mea si sunt efectuate ilegal si tocmai de asta am zis ca ma prevalez de art.13 dar nu stiu sigur daca as putea in baza legii 544/2001 deoarece acest art.12 lit d
(1) Se exceptează de la accesul liber al cetatenilor, prevăzut la art. 1 şi, respectiv, la art. 11^1, urmatoarele informaţii:
d) informaţiile cu privire la datele personale, potrivit legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberul acces la informatiile de interes public mfdunhill mfdunhill Buna Ziua, as vrea sa stiu daca in baza legii Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public pot cere la autoritatiile statului ... (vezi toată discuția)
Fisa postului este informatie de interes public? kumpel kumpel este informatie de interes public fisa de post a unei persoane dintr-o institutie publica? (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 caraman_florica caraman_florica Buna ziua, as vrea sa intreb urmatorul lucru- o persoana fizica care solicita de la o institutie publica tabele cu date personale(adresa,nr telefon) si ... (vezi toată discuția)