avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva unui politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva unui politist

Buna ziua,
Pe data de 12 aug 2015 in drum spre casa trec pe rosu cu bicicleta si din spate la aprox 500 m ma claxoneaza cineva de la politia locala. Opresc, imi zice ce-am facut, imi cere numele si-mi zice ceva de vreo 6 mil amenda si atunci in mod intentionat si constient (desi nu ma asteptam la asa ceva) ii dau date eronate fara sa contest faptul ca am trecut pe rosu. Totul decurge pasnic. Bun...Politistul ii da datele politistei din masina sa le verifice. Mai trece un minut si aceasta coboara din masina cu concluzia ca datele-s false. In timp ce mai stau de vb cu ea si ma intreaba de ce am dat date false, dl politist de la locala se duce la masina probabil sa caute ceva. :) Eu sunt in continuare cu d-na politista in strada discutam despre cele intamplate si-i dau datele corecte de aceasta data, dar nu mai vrea sa le verifice. deodata ma trezesc izbit din spate de politist si lipit cu fata de-un gard. Imi duce mainile la spate si-mi pune catusele acestea fiind singurele lui cuvinete: "Tu-ti bati joc de mine? Imi dai date false?" In timpul asta bicicleta, cheile, telefonul meu se aflau la pamant. Cineva din strada filmeaza toata situatia. Sunt socat de ce se intampla.:O Intreb dc mi-a pus catusele si-mi zice ca ma duce la sectie sa ma identifice. Bun dar asta nu insemna ca tre sa-mi pui catusele. Ma simt de-a dreptul calcat in picioare, umilit, lumea se uita fara sa inteleaga ce se intampla. Cineva din multime striga "Wa ce faceti?" Imi ia tel, cheile, bicicleta o pune in portbagaj( cand ajung acasa vad ca mi-a zgariat-o) si plecam spre sectie. Intamplarea face k in drum spre sectie, acest "domn" sa forteze un semafor si sa treaca pe rosu. Ii spun si nu zice nimic...ii spun politistei si intoarce capul intr-o parte si pe-un ton plictisit "Nu stiu ce vezi tu!" In fine asta e doar un detaliu care n-are importanta....Ce urmeaza....ajungem la sectie, acolo mai este un politist la intrare, ma vede incatusat si-i zic ce s-a intamplat, ca am trecut cu bicla pe rosu si din cauza k am dat date false am fost incatusat fara niciun fel de avertisment.=D> Vi se pare normal ce se intampla? N-are curaj sa zica nimic in fata celor doi. In timpul asta mi se scot catusele. ..Sunt f sepriat dar reusesc sa-mi pastrez calmul si-l rog sa scrie in PV ca mi-a pus catusele nejustificat. Apoi Tanase Cornel ( cel care m-a incatusat) ia 2 procese verbale goale si mi le pune in fatza. Semneaza aici si aici!!! Ii zic ca nu semnez pt ca sunt in alb. Bun ti le trimit prin posta ai 15 zile bla bla..Vad tel meu undeva pe-o masuta la intrare. Vreau sa-l iau si nu-mi da voie. Hai afara sa-ti iei "autovehiculul". Eram pe-o canapea... las capul in jos si aproape ca-mi dau lacrimile si stau vreo 10 sec asa.. Nu mai vrei sa pleci, iti place aici? si radeau intre ei. Iesim afara toti 3 nu inainte sa le cer numele Tanase Cornel Constantin (ca pe actorul ala completeaza ea) si Carp Alina. Afara la masina ii simt cum vor s-o dea la pace...Ma lasa sa-mi scot bicla din portbagaj, imi inmaneaza tel, cheile pe care nu le mai gaseau, ma intreaba cu ce ma ocup( ca sa stiu cat iti dau), aflu despre el ca e din acelasi sat cu bunik-mea, imi zice ca el e de 25 de ani politist si se lauda k in fiecare zi cineva a vrut sa-l dea afara si n-a reusit, ea ma intreaba inainte sa plec daca nu vreau sa mai intru un pic sa ma linistesc pt k vad k tremuri. Bine, hai du-te acasa si lasa k nu-i dracul asa de negru pe cat esti tu imbracat, referindu-se la amenda. Ne despartim amiabil, daca se poate spune asa... se facuse deja 8 seara. Peste 3 sapt primesc prin posta 2 amenzi : 630 lei pt trecerea cu bicla pe rosu si 100 de lei pt date eronate. Amandoua PV au fos completate de ei idupa ce-am plecat si au fost semnate de-un martor fals, un batran de 64 de ani dup CNP. Pot sa-i dau in judecata si credeti k am vreo sansa sa castig pt felul in care m-au abuzat, pt incatusare nemotivata, pt faptul k mi-au izbit tel, mi-au zgariat bicla, m-au pus sa semnez in alb cand au auzit k vreau sa treaca la obiectii faptul k mi-au pus catusele, pt martor fals...Sper sa cititi pana la capat acest post si sa-mi spuneti-mi va rog daca am vreo sansa sa castig impotriva celor 2 "politisti". Din cate cazuri de genul asta impotrvia politiei am citit, multe s-au solutionat favorabil pt politisti.. pt ca ei reprezinta legea si tu nu poti fi mai presus de ea. Multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 01:17, 8 Septembrie 2015
Persoanele ce refuza să se legitimeze sau care dau false politistilor, sunt conduse la sectie pentru identificare! Persoanele care urmează a fi conduse la sediul poliţiei în vederea luării măsurilor legale şi se manifestă agresiv sunt încătușate! Dvs. spuneți ca nu v-ati manifestat agresiv, polițiștilor probabil au considerat ca ati avut un comportament agresiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda contraventionala pentru tulburarea linistii publice Cian12 Cian12 Ciao, am avut o intamplare ciudata aseara,eram in apartamentul unui prieten unde aveam un mic chef (de 6 persoane) dupa ora 12,a sunat politia la usa, el a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia ordine publica dreaminro dreaminro Am fost cu sotia legitima intr-un local public si am chemat 112,in urma unui conflict spontan avut cu persoane de la alta masa ...dupa care a venit politia,si ... (vezi toată discuția)
Am un proces penal în franța cu vătămare corporală contra 4 polițiști. cum m-aș putea apăra? Lidia Neamtu Lidia Neamtu Buna ziua, Știu ca legislația româna nu este ca cea franțuzească, dar as vrea sfatul D-voastră din ce pot sa spun sau nu la proces. Sper sa reușesc ... (vezi toată discuția)