avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Munca in folosul comunitatii

La mijlocul anului trecut am fost perchezitionat de catre un echipaj de politie pe strada. In urma perchezitiei, politistii au gasit 0.31 g. Marijuanna la mine. Am fost cercetat penal si am fost nevoit sa imi sacrific mai mult de o saptamana pentru a culege toate foile de care este nevoie pentru a "bifa" colaborarea cu institutiile statului. Ultimul pas al colaborarii cu organele statului este acela de a ma duce la ADP pentru a stabili numarul/perioada orelor pentru munca in folosul comunitatii, pas pe care inca nu l-am indeplinit. Intrebarea mea este urmatoarea, din cate stiu, am 6 luni la dispozitie pentru a incepe acele ore, daca refuz sa prestez munca in folosul comunitatii sub orice forma? tin sa precizez ca sunt salariat, avand program full time si neavand decat o singura zi libera pe saptamana, si anume duminica;in restul saptamanii programul meu incepe la ora 9:00 si se incheie la 19:00. As avea cateva nelamuriri legate de aceasta speta si as vrea sa aflu cateva raspunsuri, aceste ore de munca in folosul comunitatii inlocuiesc o eventuala amenda? daca da, as fi dispus sa platesc amenda decat sa le indeplinesc.
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 00:52, 8 Septembrie 2015
Ordonanţa nr 2/2001, modificata si aparuta ca Legea nr 645/2009, prevede ca
sancţiunile contravenţionale principale sunt avertismentul, amenda contravenţională şi prestarea unei munci în folosul comunităţii

In cazul in care contravenientul, cu reavointa, nu se prezinta la primar pentru luarea in evidenta si executarea muncii in folosul comunitatii, se sustrage de la executarea ei dupa inceperea activitatii sau nu isi indeplineste indatoririle ce ii revin la locul de munca, judecatoria, la sesizarea primarului, a unitatii de politie sau a conducerii unitatii la care contravenientul trebuia sa munceasca pentru comunitate, poate inlocui aceasta sanctiune cu sanctiunea amenzii, conform art. 21 din ordonanta mentionata.
Executarea sanctiunii prestarii unei activitati in folosul comunitatii se prescrie in termen de 2 ani de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea.

Ordonanta 2 este pentru contravenții! El a primit o pedeapsă dată de procuror, ca urmare a renunțării la urmărirea penală! Ar fi mai bine să faceți acele ore de muncă în folosul comunității, bine ca nu ati ajuns în Instanță!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca neremunerata in folosul comunitatii Neacsu Liana Andreea Neacsu Liana Andreea Buna ziua! sunt de la o primarie si avem numeroase persoane care trebuie sa efectueze ore de munca neremunerata in folosul comunitatii in urma transformarii ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi contraventionale aplicate conform legii nr. 61/1991 vivi678 vivi678 BUNA ZIUA! Incepand ca anul 2004 am acumulat mai multe amenzi la legea 61/91.Am auzit ca acestea se mai si prescriu dar nu stiu dupa cat timp si in ce ... (vezi toată discuția)
Contravenient- efectuare munca in folosul comunitatii didi232 didi232 In aceasta perioada ( stare de urgenta) contravenientul se poate prezenta \"la munca\" pentru executarea activitatii in folosul comunitatii ? OG ... (vezi toată discuția)