avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raman fara casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raman fara casa

Buna seara, vreau si eu sa stiu daca se mai poate face ceva in situatia data:
Am cumparat casa cu 16.000 E, prin contract notarial, am achitat 8000 de E, si acum pe data de 30.09.2015 trebuie sa achit restu, problema este ca numai am banii.

Ce as putea sa fac sa mai recuperez din bani ?
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 20:30, 10 Septembrie 2015
gasiti cumparator sau gasiti intelegere pt amanare la plata.
conteaza ce ati prevazut in contract in legatura cu plata sau cu neplata.
Buna seara!
Sa cititi cu atentie contractul incheiat la notar si veti gasi acolo solutia in caz ca va razganditi si nu mai vreti sa cumparati, indiferent de motiv.
Cel mai probabil este mentionat ca pierdeti suma platita cu titlu de avans.
Succes!
Multumesc mult pentru raspuns.
Aveti dreptate doamna, este mentionat ca pierd suma platita cu titlu de avans.

Se mai poate recupera ceva ? Adica sa vand casa la o suma foarte mica si totusi sa recuperez ceva, si daca da , va rog daca imi puteti spune procedura
Din pacate nu puteti vinde casa pentru ca nu sunteti proprietar; ati fi devenit proprietar numai dupa plata integrala a pretului.
Nu puteti recupera suma, nici macar partial, pentru ca e stabilit ca pierdeti suma prin contractul deja semnat.
Daca aveti posibilitatera accesati un credit care se obtine mai rapid (de nevoi personale) de la o banca pentru diferenta si apoi vindeti casa daca nu veti putea returna creditul.
Astfel nu pierdeti 8000 EUR.

Alte discuții în legătură

Op conditionat pentru stingerea datoriilor catre asociatia de proprietari? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, sper sa adresez intrebarea in sectiunea potrivita. As dori sfatul dvs in urmatoarea situatie: Dorim sa achizitionam prin Prima Casa un apt ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de un antecontract de vanzare-cumparare facut la agentia imobiliara? Cristina89Criss Cristina89Criss De curand am facut la agentie un antecontract de v-c ce tine loc de promisiunea ca vanzatorul nu va vinde altcuiva imobilul. La incheierea antecontractului,am ... (vezi toată discuția)
Am următoarea problemă: am vrut să îmi cumpăr o locuință ... Blue Moon Blue Moon Am următoarea problemă: am vrut să îmi cumpăr o locuință de la un constructor, pentru care am achitat un avans de 45.000 euro (promisiune-bilaterală), ... (vezi toată discuția)