Buna seara, vreau si eu sa stiu daca se mai poate face ceva in situatia data:
Am cumparat casa cu 16.000 E, prin contract notarial, am achitat 8000 de E, si acum pe data de 30.09.2015 trebuie sa achit restu, problema este ca numai am banii.
Din pacate, din ct inteleg, dumneavoastra nu ati cumparat imobilul ci numai ati platit un avans.In functie de contractul incheiat si de intelegerea cu proprietarul, puteti sa amanati plata sau sa pierdeti si avansul si casa.
Ar mai fi o solutie. Gasiti un potential cumparator cu care sa va intelegeti la pret( cu riscul sa pierdeti ceva din bani ) si-i cereti in avans, prin contract notarial, suma care va trebuie s-o achitati pentru a deveni proprietar.Fixati o data pentru perfectarea actelor si primirea diferentei. Chiar, puteti sa-i relatati situatia prin care treceti si la care sunteti nevoit sa recurgeti. Poate aveti sansa sa gasiti intelegere. Succes !
Daca nu obtineti aminarea platii de catre vinzator, in ideea ca aveti nevoie de mai mult timp pentru un credit de la banca trebuie sa cautati un imprumutator care sa accepte sa va imprumute pina la vinzarea casei , urmind sa conveniti cit ii revine din cei 8000 de euro ( sau suma recuperata la revinzare ) astfel recuperati.Pina la revinzare va fi copropietar cu dvs. pe imobil.