avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia copilului

Buna ziua am si eu o intrebare legata de alocatia copilului. copilul meu implineste 2 ani in decembrie nu am primit dupa el alocatia copilului numai indemnizatia de crestere. pana in ziua de azi nu am stiut ca nu am beneficiat de alocatie.se mai poate cere alocatia dupa atata timp ulterior si daca da cate luni se poate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:44, 10 Septembrie 2015
Art. 6 din Legea nr.61/1993
(1) Stabilirea dreptului de alocaţie de stat pentru copii se face pe baza cererii şi a actelor din care rezultă îndeplinirea condiţiilor de acordare a acestui drept.
(2) Cererea se face, în numele copilului, de către persoanele prevăzute la art. 4 alin. (1) -(3). (3) După împlinirea vârstei de 14 ani, cererea se poate face şi de către copil, cu încuviinţarea reprezentantului său legal.
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
...

Asadar, depuneti actele pentru acordarea alocatiei de stat pentru copil.

Ce valoarea are indemnziatia CCC, intrucat este posibil ca suma pe care o primiti pe card /prin posta sa cuprinda si valoarea alocatiei?
Valoarea indemnizatiei este de 1200.in decizie asa scie:Indemnizatie crestere copil optiunea II in cuantum de 1200 lei ( nu apare nicaieri alocatia)
Atunci mergeti la AJPIS si depuneti actele pentru alocatie, veti primi pe cel mult 12 luni din urma.
Atunci sa inteleg nu se poate deloc recupera mai mult de 12 luni
Nu veti recupera mai mult de 12 luni.

Alte discuții în legătură

Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)
Alocatie si indemniztie nou nascut olivia27 olivia27 actele de alocatie se depun imediat dupa ce am certificatul de nastere al copilului.iar actele de indemnizatie dupa cele 42 de zile.sau le pot depune pe ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil justitiabilul justitiabilul Buna ziua, am o intrebare privind data de cand se acorda acest drept: Copilul este nascut pe data de 1 mai. In jur de 15-16 mai am inaintat actele la ... (vezi toată discuția)