avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda data pe nedrept
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda data pe nedrept

Buna seara.
In seara zilei de 06.09.2015 ma aflam cu mai multi vecini(familii cu minori) in Popesti Leordeni,Ilfov,intr-un complex de blocuri la un gratar,la un moment dat unul din vecini s-a rezemat de masina unui locatar,locatar care a coborat,a instigat la scandal injurand de fata cu copiii minori prezenti.Am intervenit intre locatar si vecinul care se rezemase de masina sa nu cumva sa se bata dupa schimbul de replici,insa locatarul a inceput sa loveasca cu pumnul printre care m-a lovit si pe mine.Dupa ce am reusit sa ii despart tot locatarul a sunat la 112 a chemat un echipaj de politie din Popesti Leordeni,echipaj care m-a amendat cu 200 lei si pe mine in afara de cei doi, scriind pe procesul verbal ca am provocat scandalul,apoi a taiat cuvantul provocat si a scris ca am participat la scandal conform articol 2 alin.24.Am semnat procesul verbal,am facut mentiunea ca am fost injurat de locatar si lovit fara ca eu sa fiu persoana care se rezemase de masina sa.Am platit amenda a doua zi in sectorul 2 deoarece am buletinul in sectorul 2 dar doresc sa fac contestatie la procesul verbal.
Am cateva intrebari:
La ce institutie pot face contestatie?
In cat timp pot face contestatie?
Unde pot gasi un model de contestatie?
Va multumesc si va rog tare mult un mic ajutor daca se poate,sa stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 00:33, 9 Septembrie 2015
Contestația trebuie să o faceți în termen de 15 zile la Judecătoria pe raza căreia s-a constatat contravenția. Luați un avocat ptr a vă îndruma.
Plangerea contraventionala se depune la Judecatoria Cornetu in 15 zile de cand ati primit-o.
Nu uitati sa achitati taxa de timbru in valoare de 20 lei si sa faceti copie a procesului verbal pt ca originalul trebuie depus la dosar. De asemenea, depuneti cererea de chemare in judecata in atatea exemplare cate parti sunt plus unul pentru instanta, deoarece aceasta din urma va trebui sa le comunice partilor adverse actiunea dvs.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu unde sa depun o contestatie in situatia mea headhunter88 headhunter88 Buna seara,eu am domiciliul in bucurestisl si Acum o saptamana in afara bucurestiului (in ilfov) am fost surprins cu o persoana in automobilul propriu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o întrebare. in urma unei scandal cu soția aceasta ... stefanpopovici stefanpopovici Buna ziua. Am o întrebare. In urma unei scandal cu soția aceasta a chemat poliția. Deși am recunoscut că am insultat-o s-a întocmit proces verbal și am ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)