avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fortare Semnare Contract de Mentenanta - dezvoltator ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fortare Semnare Contract de Mentenanta - dezvoltator locuinte

Buna ziua, Am o problema in legatura cu abuzurile pe care le face‎ un dezvoltator cu referire la fortarea semnării unui nou contract de mentenanta (contractul vechi a expirat si era pe societatea care era in chirie) cu clauze abuzive (gen: Contractul de mentenanta se incheie pe o durata de 2 ani ,fara dreptul de reziliere din partea ambelor parti, pretul…….clauzele au fost stabilite de comun acord …..)
Asociatia de locatari nu sa putut constitui „cu sprijinul lor”
Desi sa achitat in avans apa menajera ,mi-au sistat apa rece si au ridicat contorul de apa, motivat de faptul ca nu am semnat contractul in forma impusa de ei.( la data prezentei este sistata apa rece de peste o luna).
Mentionez ca acel imobil a fost închiriat (partial la o societate) din luna 10.2014, pe o perioada de 10 ani‎, cu documente legale. Datorita acestei situatii, societatea a solicitat rezilierea contractului de inchiriere pentru imposibilitatea folosirii imobilului din 01 august 2015.
Mai scot in evidenta ca pe acel imobil am credit de la banca PF.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in situatia asta ?
Multumesc, O zi buna
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:54, 10 Septembrie 2015
Salut.
O primă varinată ar fi să depuneți o sesizare la protecția consumatorului.
Nu vă poate obliga nimeni să acceptați o clauză impusă de un particular.
Într-o oarecare măsură cred că sunt direcți răspunzători pentru prejudiciul creeat să spunem datorită rezilierii contractului de închiriere de care amintiți mai sus.
Ceea ce se acceptă în cadrul unui contract are efect doar dacă nu contravine legii și bunelor moravuri.
cristinistor1 a scris:

Asociatia de locatari nu sa putut constitui „cu sprijinul lor”

1-Exista infiintata asociatie de proprietari la nivelul imobilului de locuit in comun ?
2-
la data prezentei este sistata apa rece de peste o luna.

Sistarea furnizarii utilitatilor de catre dezvolator reprezinta abuz
Dezvoltatorul nu are calitatea de furnizor utilitati,
Eventuala sistare a furnizarii utilitatilor se putea realiza in emeiul unei hotarari judecatoresti definitive
3-Pentru furnizarea utilitatilor,daca amiabil nu puteti solutiona,nu ramane decat varianta actionarii in instanta a dezvoltatorului
4-Avand in vedere situatia de fapt existenta in care in fapt este vorba despre o situatie complexa cu mai multe parti implicate =cladire inchiriata, dezvoltator,locatar care nu detine calitatea de proprietar,intre care exista litigii pe rol-opc nu se implica in solutionare

Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
ynocentta, utilizator
Nu mai stați captivi. Înființați o asociație de proprietari și gospodăriți-va singuri.
@terentetalharu: Omul este chirias...
Consider oportun sfatul domnului AvocatTerisMihai

Trebuie sa le bage cineva mintile in cap la domnii dezvoltatori, prea isi fac de cap. Faza este ca le cam merge. Eu unul as cauta alta locatie, chestia este ca imediat va inchiria la altul, poate mai putin experimentat si, iaca ii mai merge vreo 2-3 ani si asa mai departe.

Oameni buni, legislatie este. Un contract de locatiune nu se face chiar asa la coltu' strazii, adica una dintre parti pune clauze de domeniul SF si poate ca il si inregistreaza la ANAF...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate infiintare asociatie proprietari complex imobiliar dezvoltator ValeriuIoan ValeriuIoan Buna ziua, Problema pe care o avem in complexul nou infiintat este ca dezvoltatorul detine instalatia de apa/canal si se ocupa de mentenanta complexului. In ... (vezi toată discuția)
Excluderea din asociatie familistu familistu sunt restantier la asociatia de locatari din care fac parte. vor sa ma excluda din asociatie. partea cea mai delicata este ca vor sa ma debranseze de la ... (vezi toată discuția)
Lamurire vioricaiulia vioricaiulia Ce inseamna din punct de vedere juridic transmiterea de catre proprietar (locator) a [b]dreptului de folosinta[/b] asupra imobilului, ca si obiect al unui ... (vezi toată discuția)