As dori sa stiu daca se poate da in judecata compania apa din Bv pt a intra in legalitate, sau cel putin eu cred ca nu sunt in legalitate! Noi platim canalizarea indiferent daca apa ajunge sau nu in canalizare! De ex consum 4-5 mc pt gatiti ,spalat rufe, etc si consum inca 5 mc pt udat florile ingradina.Acea apa de la flori nu ajunge la canal astfel ca cei de la compania apa taxeaza aceasta apa si pt canalizare.
Va rog daca se poate sa ma lamuriti deoarece chiar este o situatie neplacuta mai ales ca nu te poti bransa la reteaua de canalizare daca nu ai contor de apa ! Sunt cazuri in care oamenii au forat put iar la canalizare nu se pot bransa pt ca nu au apa trasa cu contor de la ei!
Sunt în asentimentul dumneavoastră.
Aici cu părere de rău cred că este furt cu protecția autorităților statului, deoarece o situație similară este și în orașul în care losuiesc.
Am încercat cu sesizare la Protecția consumatorului, care nu a făcut absolut nimic.
Am filmat și postat pe Yotoube cu titlul " aer la preț de apă"
La mine în oraș toată lumea plătește canal meteo, adică apa provenită din ploi în funcție de nivelul precipitațiilor (mc/mp), în condițiile în care nu există o rețea separată de colectare a acesteia..
Vreau să vă mai spun că în Spania apa potabilă este de 10 ori mai ieftină decăt la mine în oraș.
În concluzie, dacă vă considerați o persoană vătămată, puteți deschide acțiune în instanță cu condiția de a folosii procedura prealabilă, adică să contestați argumentat servicile firmei prima dată direct către aceasta.
Vă felicit pentru inițiativă și urmăresc problema.
Ar fi aberant sa se puna contor pe scurgere. Factura vine pe consum apa la care se adauga canal. Asa se calculeaza. Nu uitati apa pluviala. Si aia se scurge la canal. Nu vreti, va faceti fosa. In privinta celor care nu vor apa dar vor canal se branseaza la apa, monteaza contor si nu il folosesc. Nu va opreste nimeni.
Ce părere aveți, că în condițiile în care prețul pe mc la canalizare, este mai mare decât prețul pe mc apă potabilă, sunt luni în care datorită nivelului precipitațiilor din luna respectivă ajung să plătesc pentru canal și canal meteo mai mult decât dublul valorii pentru apa potabilă consumată.
Acest lucru se întâmplă cu acordul autorităților statului.
Nu povestesc, despre aerul furnizat la preț de apă.
RUȘINE!!!!.
Cred ca nu cunoasteti foarte bine problema! La mine in oras daca doresti sa ti faci fosa nu te poti bransa la reteua de apa daca nu ai apa de la ei trasa ! :))). De aceea as dori sa stiu ce masuri pot lua eu si unde ar trebui sa depun niste plangeri.Va multumesc de ajutor.
Așa cum am mai amintit, în prima fază trebuie să vă adresați furnizorului de servicii.
Această etapă constituie procedura prealabilă, după care vă puteți adresa instanței.
Abuz ?
bursul
Buna ziua,
Doua cazuri:
1. Am un suprafata de teren (130m) pe o strada care are canalizare.
La respectiva locatie nu locuieste nimeni.
.Imi vin facturi de ... (vezi toată discuția)