avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cine plateste cheltuielile de judecata ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cine plateste cheltuielile de judecata ?

Am fost in fata instantei de judecata chemata de un executor care a preluat o datorie de la o societate de furnizare energie termica care a intrat in insolventa . asociatia mea de proprietari datoreaza acestei societati 17.500.000ron,executorul care a preluat datoria a trimis 20 somatii la 20 proprietari din 60 care sunt cu platile la zi sa vina sa plateasca intr un cont la dlui suma de intretinere , eu fiind unul dintre acesti proprietari cu intretinerea la zi nu m am supus somatiei deoarece am considerat ca nu este legal cum procedeaza. dn executor impreuna cu un avocat angajat ne a chemat in judecata sa ne valideze instanta de judecata poprire pentru aceasta datorie a asociatiei catre fostul furnizor de energie termica.se referea dlui la datorii restante si viitoaare era scris un articol din n c d p c in somatia dlui ,dn executor ne a spus ca ne a ales alkeatoriu de la tabelul avizier al asociatiei.am depus la dosar adeverinta ca sunt cu plata la zi la intretinere , copii chitante la zi si o intampinare in care am scris ca nu sunt de acord cu aceasta poprire deoarece nu datorez nimik asociatiei de proprietari si niki fostului furnizor de energie termica.am fost in fata instantei am repetat acelasi lucru ca nu datorez nimic asociatiei de proprietari si datoria acesteia fata de fostul furnizor nu se gaseste la mine ci la restanti . mentionez ca toti 20 proprietari suntem cu plata la zi. dn presedinta a dat o amanare mie nu mi a mai cerut niki un document si dicta dnei grefier ca partea care m a chemat in judecata sa depuna acte doveditoare din care sa reiasa relatia mea contractuala cu asociatia de proprietari si de la cartea funciara sa aduca dovaca cine este proprietarul , eu am cerut permisiunea si am spus eu sunt proprietar si relatie contractuala nu am cu asociatia nu am incheiat niki un contract .si dn presedinta a dat un alt termen . intrebarea mea este de ce solicita partii care m a chemat in judecata acestea? si daca instanta de judecata nu va valida poprirea dn executor cine va plati cheltuielile de judecata eu care nu am nici o datorie cu nimeni sau dn executor care m a deranjat chemandu ma in judecata pentru datoria altora??? trebuie sa mai depun la dosar o cerere in care sa cer ca cheltuielile sa fie suportate de partea care m a chemat in judecata?dupa ce ca m a deranjat chemandu,ma in judecata si m a stresat mai trebuie sa platesc si cheltuieli de judecata ???tot eu???multumesc sunteti un site foarte serios care m a ajutat mult
Buna seara,
Conform prevederilor Codului de Procedura Civila in vigoara, cheltuielile de judecata sunt suportate de partea care pierde procesul, iar daca sentinta nu va este favorabila si veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, sentinta va putea fi atacata cu apel ( judecata de Tribunal).
Cel mai bine adresati-va unui avocat pt o consultatie care va va indruma spre ceea ce faceti ( de ex formularea unei cereri reconventionale in care sa cereti chelt de judecata-onorariu avocat.

plus de asta, odata cu inceperea executarii silite, dvs. aveti posibilitate ca in termen de 15 zile de la momentul in care ati luat la cunostiinta de orice act de executare sa faceti contestatie la executare. Sfatuiesc consultarea unui avocat in vederea reprezentarii si demararii procedurilor legale.


[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
dupa atitudinea presedintei de judecata inclin sa cred ca sentinta va fi favorabila mie deoarece dupa toate spuse in fata dumneaie si dumneaei rasfoia dosarul era putin contrariata si ma intreaba " nu aveti nici o datorie" spun nu .

multumesc mult sunteti oameni de calitate aici cu studii care m ati ajutat mult


[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
constantinlaura a scris:

dupa atitudinea presedintei de judecata inclin sa cred ca sentinta va fi favorabila mie deoarece dupa toate spuse in fata dumneaie si dumneaei rasfoia dosarul era putin contrariata si ma intreaba " nu aveti nici o datorie" spun nu .


De faptul ca o sentinta va fi in favoare dvs. nu puteti fi sigura niciodata, dar timpul si celeritatea judecatorilor isi vor spune cuvantul.
Conform art.Art.453(1)NCPC"Partea care pierde procesul va fi obligata ,la cererea partii care a castigat , sa ii plateasca acesteia cheltuieli de judecata."Urmariti solutia si in cazul in care,va este defavorabila,contactati de urgenta un avocat ptr.exercitarea cailor de atac legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)
Daca instanta valideaza popririle unor proprietari si se obtine un titlu executoriu impotriva fiecaruia trebuie sa ne supunem imediat sau sa lasam sa fie pus in executare constantinlaura constantinlaura 17 proprietari sunt chemati in judecata pentru validare poprire o datorie a asociatiei de proprietari catre un fost furnizor de energie termica preluata de un ... (vezi toată discuția)
Bună de ce nu se poate face poprire pe cheltuielile plătite ... Criss inna Criss inna Bună De ce nu se poate face poprire pe cheltuielile plătite de locatarii unei scării , direct Asociatiei de proprietari si nu oamenilor..Eu înțeleg ca ... (vezi toată discuția)