avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pentru 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pentru 30 de zile

Mi-a fost suspendat premisul de conducere pentru 30 de zile si amendat cu 210 RON. pentru neacordarea prioritatii la trecere de pietoni.
Este corect? Mentionez ca nu am avut nici un punct de penalizare, acesta fiind primul meu "incident" dupa 30 de ani de conducere.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:00, 9 Septembrie 2015
Intotdeauna exista un inceput!:)
Din ce punct de vedere intrebati daca este "corect"?
Daca sanctiunea a fost aplicata corect sau daca este corect ca ati fost sanctionat fara sa fi avut vreun incident in 30 de ani de sofat?

oug195
Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;

4 pct x 105 = 420 lei, adica 210 lei ,1/2 din minim in 2 zile lucratoare

Corect, daca o platiti in 2 zile lucratoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Accident sub influenta bauturilor alcoolice ivascanu ivascanu buna ziua .. am avut un accident saptamana trecuta si am fost depistat cu o alcolmie de de 0,33 in aerul expirat precizez ca accidentul este din vina mea ... (vezi toată discuția)
Legea suspedarii permisului pentru neacordare de prioritate pietonilor cadyman cadyman Salut , Vreau sa stiu care este legea neacordarii de prioritate a pietonilor angajati in traversare in cazul unui Amator Vs Profesionist. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)