Mi-a fost suspendat premisul de conducere pentru 30 de zile si amendat cu 210 RON. pentru neacordarea prioritatii la trecere de pietoni.
Este corect? Mentionez ca nu am avut nici un punct de penalizare, acesta fiind primul meu "incident" dupa 30 de ani de conducere.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Intotdeauna exista un inceput!:)
Din ce punct de vedere intrebati daca este "corect"?
Daca sanctiunea a fost aplicata corect sau daca este corect ca ati fost sanctionat fara sa fi avut vreun incident in 30 de ani de sofat?
oug195
Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;
4 pct x 105 = 420 lei, adica 210 lei ,1/2 din minim in 2 zile lucratoare