avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil de la o persoana care este tutore ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil de la o persoana care este tutore asupra unei persoane bolnava psihic

Buna ziua, In comuna in care doresc a cumpara un teren cu casa locuibila, satenii o poreclesc pe proprietara "nebuna", dar nu stiu daca are probleme psihice, cel putin mie nu mi-a dat impresia ca ar fi lipsita de discernamant, dumneaei are titlu de proprietate(imobil cumparat in urma cu circa 1 an), cadastru si intabulare facuta dar este mama si tutore unui adult cu probleme psihice gen depresie sau schizofrenie non violent, locuiesc doar ei 2 in momentul actual in acest imobil,
Ce pot face in a ma asigura ca imi poate vinde sub discernamant si nu mi va anula contractul si in caz in care are discernamant este posibil ca in caz de refuz sa nu ii pot evacua datorita faptului ca vanzatoare are in tutela persoana cu boala mentala?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Mostenire DDDttt DDDttt Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si ... (vezi toată discuția)
Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant aurora.loredana aurora.loredana Buna ziua! Intrebarile mele sunt: daca unul dintre soti nu are discernamat , instrainarea dreptului de proprietate prin constrangere de catre o terta ... (vezi toată discuția)
Dreptul de semnatura al persoanei cu dizabilitate psihica popescusteli popescusteli va rog sa-mi spune-ti daca o persoana cu deficienta psihica(schizofrenie)coproprietar al unui imobil ,are drept de semnatura pe un act de vanzare-cumparare al ... (vezi toată discuția)