avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Punerea in executare a unei hotarari a Tribunalului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Punerea in executare a unei hotarari a Tribunalului

Buna dimineata,

Daca am o hotarare a Tribunalului, prin care admite cererea societatii de a recupera o creanta, reprezentand prejudiciu material produs, pentru a obtine de la instanta aprobarea de a cere executarea silita, ce anume trebuie sa depun? Cererea de incuviintare a executarii silite si hotararea respectivei instante? Problema este in copie, si stiu ca trebuie sa fie legalizata.


Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 13:17, 11 Septembrie 2015
Buna ziua,
Va duceti la instanta de fon.
Vedeti daca sentinta nu a fost atacata cu o cale de atac.
Daca nu a fost atacata, solicitati sa faceti o copie de pe sentinta.
Platiti o taxa judiciara de timbru de 5 lei.
Formulati o cerere de legalizare pe care o depuneti impreuna cu taxa si copia dumneavoastra (asa cum am aratat mai sus) la registratura instantei de fond.
Va va fi inmanata o sentinta legalizata.
Va adresati unui executor judecatoresc.
Va recuperati banii.
Problema este in felul urmator: societatea are sediul in Constanta, domiciliul paratului in Galati, tot de acolo sa admis si cererea impotriva lui, de catre Trib Galati.
Pe sentinta respectiva este o stampila cu Grefa Trib Galati si se mentioneaza nr/. dosarului de instanta si ceva de legalizare, se observa foarte prost, fiind in copie intregul document. A venit prin mail ..nu stiu prin ce cale a ajuns asa.
Si scrie de mana definitiva si irevocabila.
Ideea este ca nu am acea mentiune cu "dam imputernicire si ordonam tuturor executorilor.."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept? tucalan tucalan Buna ziua, Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand ... (vezi toată discuția)
Care instanta investeste cu formula executorie ? calin_andrei calin_andrei Daca Tribunalul acorda cheltuieli de judecata printr-o hotarare, iar Curtea de Apel respinge apelul si mai acorda alte cheltuieli de judecata. Unde se merge si ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Unde si cui ma adresez ca o hotarare sa fie definitiva? Mi-a fost comunicata, astept 15 zile sa treaca termenul de apel si devine definitiva prin neapelare si ... (vezi toată discuția)