avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Legea 70/2015 privind disciplina financiara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Legea 70/2015 privind disciplina financiara

Referitor la legea 70/2015, cea care inlocuieste OG 15/1996 privind intarirea disciplinei financiare, intalnesc opinii diferite privind modul in care se pot achita/incasa facturile mai mari de 5.000/10.000 lei.
Desi termenul de plata/incasare fragmentata e bine definit din punctul meu de vedere (plata/incasare facuta in scopul evitarii plafonului) si totodata se specifica in lege ca aceste facturi se pot achita/incasa astfel: 5.000/10.000 lei in numerar, restul prin banca, unii sustin ca se poate plati/incasa in numerar cu o singura chitanta de maxim 5.000/10.000 lei, restul prin banca altii inteleg ca se poate plati/incasa numerar maxim 5.000/10.000 lei, cu oricate chitante ( de exemplu o chitanta de 3.000 lei si inca doua de 1.000 lei fiecare, in zile diferite, in functie de disponibil) si restul prin banca.
Care e interpretarea corecta? Doresc daca se poate exemplu concret.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Incasare factura mai mare de 5000 lei camicami camicami Buna, am emis o factura de 5600 lei.Clientul a platit ,pana acum,numerar cate 1000 lei in 3 zile diferite,astfel ca am incasat suma de 3000 lei cu 3 chitante ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)