Buna ziua! Mi-am dat demisia de la locul actual de munca pentru ca am gasit un altul mai bun.Am fost mi-am dat demisia iar domul director mi- a spus ca daca nu respect preavizul o sa imi arate el ca nu ma mai angajeaza nimeni.As vrea sa stiu daca preavizul e obigatoriu? Ma gandesc ca o sa pierd si postul gasit din cauza preavizului si raman fara loc de munca... Multumesc!
1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
2. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.).
3. De asemenea, angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz.
Demisie
onici
Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de munca pentru ca am gasit un altul.sunt obligata sa stau in preaviz 20 de zile.daca refuz acest lucru ce ... (vezi toată discuția)