avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul este obigatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul este obigatoriu?

Buna ziua! Mi-am dat demisia de la locul actual de munca pentru ca am gasit un altul mai bun.Am fost mi-am dat demisia iar domul director mi- a spus ca daca nu respect preavizul o sa imi arate el ca nu ma mai angajeaza nimeni.As vrea sa stiu daca preavizul e obigatoriu? Ma gandesc ca o sa pierd si postul gasit din cauza preavizului si raman fara loc de munca... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 11 Septembrie 2015
1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.).

3. De asemenea, angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie onici onici Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de munca pentru ca am gasit un altul.sunt obligata sa stau in preaviz 20 de zile.daca refuz acest lucru ce ... (vezi toată discuția)
Demisia hannicolaepuiu hannicolaepuiu La demisie, art.81 Codul Muncii ce se poate intampla daca nu doresti sa indeplinesti preavizul pentru a merge la noul loc de munca. (vezi toată discuția)
Cerere de demisie fara preaviz lary_mary85 lary_mary85 buna seara vreau sa-mi dau demisia la zi dar nu stiu cum sa fac cererea avand in vedere ca eu trebuie sa ma intorc la munca pe data de 22 din concediu de ... (vezi toată discuția)