avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rambursare anticipata/partiala PRIMA CASA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rambursare anticipata/partiala PRIMA CASA

Buna ziua.In urma cu aproape 2 ani am contractat un credit prin Programul Prima Casa de la Raiffeisen Bank.La momentul respectiv nu m-am gandit la rambursare, dar uite ca a venit timpul sa imi permit si doresc sa dau din bani inapoi bancii. Numai ca eu imi doresc ca in urma unei rambursari partiale, sa scad perioada creditului, nu rata.
Dar din pacate, dupa ce am fost in prealabil la banca si am citit ulterior contractul de credit, scrie ca :
"In cazul rambursarii partiale in avans, rata dobanzii curente se va aplica la noul sold al creditului si se va mentine scadenta finala prevazuta in prezentul contract, iar valoare ratei creditului se va modifica automat in mod corespunzator."
Ce pot face in acest caz ca sa primesc aprobare sa mi se scada perioada in cazul rambursarii partiale ?
Cel mai recent răspuns: hadrianus009 , utilizator 20:19, 28 Noiembrie 2016
Buna ziua. Am aceeasi situatie cu a utilizatorului Kisu, cu credit la aceeasi banca.
Desi in contractul de creditare este stipulat ca in urma rambursarii anticipate partiale se mentine scadenta finala, am solicitat totusi in scris bancii sa analizeze posibilitatea rambursarii unei sume considerabile din sold (aproximativ 20 %) cu mentinerea nivelului actual al ratei (deci reducerea periadei de rambursare), motivand ca veniturile mi-au crescut si nu ma avantajeaza scaderea ratei.
Dupa o analiza riguroasa care a durat o luna am primit raspuns ca Banca nu poate da curs solicitarii mele," intrucat legislatia aplicabila Programului Prima Casa nu prevede o astfel de posibilitate"....
Desi stiu de la clientii altor banci ca nu au avut impusa aceasta clauza in Contract si au putut opta pentru una dintre cele doua modalitati de rambursare partiala.
Intrebarea mea este: creditele obtinute prin programul Prima Casa carei legislatii se supun?
Nu se supun tot OUG 50/2010?
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
hadrianus009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare scadentar alex_element alex_element Salutare! Ma confrunt cu o situatie legata de un credit ipotecar contract in urma cu 3 ani. La semnarea contractului cu banca, am primit un scadentar, sub ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata partiala -probleme tatiana28 tatiana28 Buna seara, Am luat un credit pt produse in luna martie acest an in valoare de 3000 lei,luna aceasta la data scadenta m-am prezentat pentru a plati prima ... (vezi toată discuția)
Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)