avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa prima inmatriculare

buna ziua!
In octobrie 2012 am cumparat o masina(fabricata in iunie 2001) care era inscrisa in romania, nu am platit nimic ca sa o inscriu pe numele meu, ea fiind inregistrata prima oara in Romania in iunie 2007. As dori sa stiu daca o vand acum, cel care o cumpara plateste taxa? Pot afla daca am taxa platita? Adica daca nici eu nu am platit nimic asta nu ar insemna ca a fost deja platita odata si nerecuperata?
ce acte imi trebuiesc sa aflu daca e platita sau nu si unde tb depuse?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2015
sbastta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:14, 12 Septembrie 2015
Da, puteti obtine informatii de la ANAF.
Mergeti cu actele masinii acolo, completati un formular si solicitati dovada ca pe aceasta masina (marca, seria, nr...) s-au platit taxele.
Cei de la ANAF verifica imediat si va spun daca ati platit sau nu taxa de prima inmatriculare, de poluare...
De regula atunci cand vrem sa vindem o masina, potentialii cumparatori cer aceasta dovada.
ANAF-ul la cererea persoanei interesate,elibereaza document care atesta situatia platii taxei in termen de 7 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa mediu traian_iulian traian_iulian Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3). Masina a fost inmatriculata in Romania pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa auto marinabel marinabel buna ziua,am cumparat un autoturism marca audi a6 fabricat in anul 1999.Masina a circulat in romania cu numere de Franta pana in decembrie anul trecut cand ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - situatie cel putin ciudata estpoint estpoint Buna ziua, Am cumparat acum cateva zile o masina fabricata in 2007 , la care proprietarul a specificat ca taxa de prima inmatriculare a fost solicitata in ... (vezi toată discuția)