avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

va rog sa ma ajutati

Buna
Maine am un proces cu o firma care imi datoreaza bani socetatii mele , juristul a cerut judecarea in lipsa dar eu totusi as dori sa fiu prezent si juristul mia spus ca imi va face o delegatie sa pot participa la proces. Intretimp juristul a avut un accident cu scuterul si a murit , Va rog daca puteti sa-mi trimiteti un model de delegatie care s-o pot folosi.
email; pneuros@yahoo.com
multumesc
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 23:47, 14 Iulie 2009
daca dumneavoastra reprezentati firma(administrator), nu aveti nevoie de o delegatie speciala.Va prezentati la proces si trebuie intr-adevar sa faceti dovada calitatii pe care o aveti in firma.Eventual va puteti intocmi o delegatie.
Subscrisa sc.....srl, cu sediul in........prin prezenta delegam pe........in calitate de..... pentru a reprezenta societate in instanta, dosar......
va dorim succes
exact ce ne-ati spus noua, ziceti maine in instanta.
atunci reprezentati-va singur.
Cu delegatia al carui model v-a fost recomandat va duceti in instanta.
Dar in continuare in instanta sunteti pregatit?
Va trebui sa consultati dosarul inainte de inceperea sedintei si sa observati daca procedurile de citare sunt indeplinite.In cazul SC procedura de citare se poate face si prin afisare.
Poate exista situatia in care citatia catre debitor s-a intors cu mentiunea sediu necunoscut. Veti solicita dosarul la amanare indicand numarul de ordine al dosarului din lista afista la intrarea in sala de sedinte si veti indeplini dispozitiile instantei.
Puteti solicita dosarul la amanare si in situatia in care debitorul a depus Intampinare si doriti sa luati la cunostinta continutul acesteia
Daca procedura de citare a debitorului este indeplinita iar dvs. ati achitat toate taxele, nu s-a depus Intampinare ori s-a depus dar nu doriti sa cereti termen pentru a lua cunostinta, veti astepta ca instanta sa puna in dezbatere cauza "la ordine", adica atunci cand ii va veni randul cf. listei afisate la avizier.(Asteptand va veti da sema de rolul consilierului juridic sau avocatului ca reprezentant al partii, care sta in sala pana ii vine randul, timp in care, ca patron dvs. castigati bani.)
Cand vine randul cauzei dvs., si va fi strigata Sc pe care o reprezentati, veti prezenta instantei sau grefierei Ci si delegatia.
Daca obiectul litigiului este cert , lichid si exigibil, veti cere instantei sa admita cererea asa cum ati formulat-o cu obligarea debitorului la plata sumei pe care o datoreaza precum si a cheltuielilor de judecata.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)
Ca administrator al unei firme pot depune in instanta "personal" intampinare la o chemare in judecata? smarty67 smarty67 Ca Administrator al unei firme pot depune in instanta \"personal\" intampinare la o chemare in judecata? Este vorba de o somatie de plata si sincer chiar am de ... (vezi toată discuția)
Nu am fost citata pentru primul termen al apelului bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Am depus cerere de apel in termen in care am mentionat ca motivele apelului le voi depune pana la prima zi de infatisare. Am gasit pe site-ul ... (vezi toată discuția)