avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de nastere

Bună ziua. Am și eu o întrebare în legătură cu prima de naștere. Știu ca exista un termen de 3 ani în care poți acționa în instanta. Acest termen este valabil pana la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului sau 3 ani de data ultimei cereri depuse la angajator? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 14 Septembrie 2015
La nivelul angajatorului dvs exista prevazuta acordarea primei de nastere ?
Intervenție moderator: Vă rog să continuați subiectele începute, nu să deschideți subiecte noi. Mesajul dvs. de mai jos, postat în topic nou, este în fapt un răspuns la mesajul colegului meu freeelis, astfel că nu se justifica deschiderea unei noi discuții.
Mulțumesc!

Gabriela Pintea

moali a scris:
Pt cine a răspuns la mesajul meu. Da exista acest drept prevazut în ccm. Numai ca sa acordat preferențial, iar acum fiind la a naștere și ivindu-ma de aceeași problema, doresc sa acționez în instanta și sa cer și Pt naștere. De aceea vreau sa știu dak în primul caz este valabil termenul la care sa depus ultima cerere sau termenul vârstei de 3 ani a copilului. Va mulțumesc.

freeelis a răspuns:
art.268 C.mun
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
...

Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de muncxa si este scutita de plata taxelor judiciare.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Termenul incepe sa curga de la data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de grefa - model, diferenta dintre el si certificatul de minuta fetculeana fetculeana Buna ziua,care este diferenta intre un certificat de grefa si certificatul de minuta?Va rog sa mi postati un model de cerere pentru eliberarea certificatului ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? ContSters295942 ContSters295942 Buna ziua Vin cu rugamintea de a ma lamuri cind pot iesi la pensie , F,23.11.1957 28 ani lucrati din care 8ani gr,2 multumesc (vezi toată discuția)
Procedura recurs ankalupu ankalupu daca fac recurs , judecatorul este acelasi sau altul? (vezi toată discuția)