avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transferul pensiei militare din R. Moldova in Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transferul pensiei militare din R. Moldova in Romania

Bună ziua. Sunt cetăţean român cu domiciliul în străinătate-Rep. Moldova şi am devenit pensionar militar în R. Moldova. În continuare aşi dori să mă reunific cu familia, adică să mă stabilesc cu traiul în oraşul Cluj-Napoca. Întrebarea mea a fost "Cum aşi putea să-mi transfer pensia militară din R.Moldova în România?" Unii colegi de ai mei, cu vreo cîţiva ani în urmă, şi-au transferat dosarele din cadrul Ministerului de Interne al R.Moldova în Ministerul de resort al României. Acuma se mai practică aşa ceva şi dacă da spuneţi-mi, Vă rog, modalitatea.
Am apelat anterior la CNPP din Romania şi mi-au recomandat sa ma adresez la Casa Natională de Asigurari Sociale a Republicii Moldova, ceia ce şi am făcut, respectiv primind un răspuns şi de al D-lor, care la rândul lor m-au informat că, pensionarii militari din R.Moldova nu cad sub incidenţa Acordului între RM şi România în domeniul securităţii sociale şi respectiv prevederile acordului sunt inaplicabile în cazul meu.
Vă rog mult să mă ajutaţi în soluţionarea cazului.
Merci anticipat.

Cu respect Dorel Zagorodnii

Alte discuții în legătură

Transferul pensiei militare din r.moldova în românia lesvic lesvic Bună ziua. Am dubla cetăţenie şi în prezent beneficiez de pensie militară, ca fost colaborator al Ministerului Afacerilor Interne al R.Moldova. În ... (vezi toată discuția)
Azil jicapopescu jicapopescu am solicitat azil in franta,a fost refuzat ca nu aveam adeverintele doveditoare,au trecut trei ani,amu am toate necesare pot sa solicit din nou azil? multumesc ... (vezi toată discuția)
Incadrare in invatamant si recunoastere grad didactic ii RaduAdi RaduAdi buna ziua tuturor.sotia mea e din republica moldova, a fost profesoara timp de 8 ani in republica moldova (la liceu, colegiul de constructii in chisinau) si e ... (vezi toată discuția)