avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transferul pensiei militare din R.Moldova în România
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transferul pensiei militare din R.Moldova în România

Bună ziua. Am dubla cetăţenie şi în prezent beneficiez de pensie militară, ca fost colaborator al Ministerului Afacerilor Interne al R.Moldova. În curînd doresc să mă reunific cu familia care locueşte în România. Cum aşi putea să-mi transfer pensia în România? Anterior m-am adresat la CNPP din România, unde mi-au spus că este necesar sa va adresati Casei Nationale de Asigurari Sociale a Republicii Moldova. Ultimii la rândul lor mi-au scris că "Acordul între R.Moldova şi România în domeniul securităâii sociale prevede stabilirea pensiilor pentru limită de vîrstă,invaliditate cauzată de boli obişnuite şi de urmaş. Prevederile acestui acord se aplică persoanelor care sunt supuse legislaţiei de asigurări sociale din ţara respectivă şi deci prevederile prezentului acord sunt inaplicabile în cazul meu" Spuneţi-mi vă rog cum aşi putea rezolva problema. Merci anticipat.

Alte discuții în legătură

Transferul pensiei militare din r. moldova in romania Dorel1965 Dorel1965 Bună ziua. Sunt cetăţean român cu domiciliul în străinătate-Rep. Moldova şi am devenit pensionar militar în R. Moldova. În continuare aşi dori să ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in r. moldova mariabedau mariabedau sant vaduva de 12 ani sotul meu a fost invalid de gradul 2 pe viata in razboiul din transnistria, sotul a decedat in anul 2003.as dori sa aflu daca pot avea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt repatriat din 2005 ,din r.moldova. am contribuit ... congtf55 congtf55 Buna ziua! Sunt repatriat din 2005 ,din R.Moldova. Am contribuit la pensie din 2005. Spuneti-mi calculul pensiei trebuie sa fie efectuata conform conventiei ... (vezi toată discuția)