avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea in timpul sarcinii

Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 luni si am anuntat la munca de la 2 luni. As vrea sa stiu daca lipsesc 3 zile nemotivat pot fi concediata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 12 Septembrie 2015
Codul Muncii prevede expres ca :
Art. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....

Prin urmare, nu se poate concedia o salariata gravida daca angajatorul i s-a adus la cunostinta de salariata respectiva ca este gravida.

Singurele exceptii de la regula sunt in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Pentru absente nemotivate , contractul individual de munca poate fi suspendat - art.51 alin.2 C.mun.

Concedierea disciplinara nu este permisa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara salariata gravida Rentzu Rentzu Se poate concedia o salariata gravida (angajatorul a fost instiintat in scris despre situatie), pe motiv disciplinar ?- absente nemotivate mai exact.Multumesc. (vezi toată discuția)
Femeile gravide pot fi concediate? dianatoma dianatoma buna ziua, sunt gravida in 22 saptamani si am instiintat societatea sub forma scrisa in legatura cu acest lucru. vreau sa stiu daca pot fi concediata in ... (vezi toată discuția)
Concediere angajata insarcinata imosoft imosoft Buna ziua, In ce conditii poate fi concediata o angajata insarcinata conform legislatiei curente in vigoare? Sti despre art 60, alin 1, lit c din codul ... (vezi toată discuția)