avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incetare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Incetare proces

daca obtin incetarea procesului ca urmare a impacarii sau pe baza unui acord de mediere se termina cercetarile judecatoresti? nici o contopire n-au dreptul sa faca? (daca se constata ca am mai multe pedepse concurente definitive)....daca se contopesc asta ar veni ca nu au incetat procesul penal..sau gresesc?
Cel mai recent răspuns: picika80 , utilizator 08:57, 16 Septembrie 2015
Conform art.16(1) g)NCPP"Actiunea penala nu poate fi pusa in miscare ,iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca:
g)........... a intervenit impacarea ori a fost incheiat un acord de mediere in conditiile legii;"Va continua cercetarea judecatoreasca cu privire la alte fapte,dupa cum si contopirea pedepselor se refera la alte fapte nu la cele supuse medierii ptr.care se aplica preved.de mai sus.
actiunea penala nu mai poate fi exercitata daca a fost incheiat un acord de mediere....eu inteleg ca nu poate sa contopeasca deoarece actiunea penala nu mai poate fi exercitata.....alte fapte nu sunt in dosar (numai inselaciunea) contopirea pedepselor este alta fapta?
Daca se dispune incetarea procesului penal, nu mai aveti nici un fel de problema in legatura cu infractiunile retinute in dosarul respectiv.
inteleg si multumesc......sa presupunem ca se dispune incetarea procesului...DAR se descopera ca am alte 2 pedepse definitive....nu se contopeste din oficiu?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Impacare dupa citirea actului de sesizare oltul oltul in cazul infractiunilor in care impacarea inlatura raspunderea penala impacarea are efect daca intervine pana citirea actului de sesizare....eu am un proces pe ... (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Contract de mediere-eliberare? oltul oltul o cunostinta a fost arestat preventiv pentru inselaciune? daca face un contract de mediere va fi eliberat? cum sa faca? sa imputerniceze pe cineva? dar cum sa ... (vezi toată discuția)