Buna ziua,
Am un contract de executie a unor lucrari de zugraveala, finisaje interioare.
Executantul a intarziat la executarea lucrarilor cu aproape 4 luni de zile. Au urmat “tone” de corespondenta” si angajamente scrise si termene. Nici un rezultat, motivand ca nu are bani. Plata s-a negociat pe sistem, avans 30% si apoi in functie de cantitatile de lucrari executate, pe baza devizului de lucrari.. Avem si clauza penala prinsa in contract.
Noi dorim sa reziliem contractul si obligarea lui la plata penalitatilor.
In contract se prevede ca, daca una dintre parti nu isi indeplineste in mod culpabil obligatiile asumate cealalta parte poate rezilia contractul printr-o notificare de reziliere.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Poate fi aceasta clauza considerata o clauza de reziliere conventionala ?
2.Daca nu poate fi considerata o reziliere conventionala si ne adresam instantei, executantul este considerat de drept in intarziere sau trebuie sa il notificam prin executor?
3.Taxa de timbru se plateste la valoarea lucrarilor neexecutate?
4.Am putea sa ii cerem si despagubiri pentru lucrarile neexecutate la termen?
5.Putem cere si autorizarea noastra sa executam lucrarile in contul lui? – aici nu prea inteleg eu cum stau lucrurile. Asta este ca o despagubire? Ca o sanctiune pentru el?
6.Actiunea in reziliere si cea de executare a lucrarilor de catre noi in contul lui vor fi actiuni separate?
Ce alte optiuni ar mai fi pentru a il obliga sa termine lucrarile?
Va multumesc
1. Poti sa reziliezi contractul conform clauzei din contract, insa nu iti recuperezi banii pe aceata cale. A fi bine ca in notificarea de reziliere sa treci o fraza de genul "daca in termen de 5 zile de la primirea prezentei nu primim nici un raspuns referitor la rezilierea contractului, vom considera ca ati acceptata tacit rezilierea"
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Rezilier contract
simona35
Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Rezilieri contract
Emmilly
Care sint consecintele in urma rezilieri unui contract cu o firma de despagubiri?
Daca angazez un avocat, poate sa rezilieze contractul si daca in contractul ... (vezi toată discuția)