avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva rezolutiei procurorului - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva rezolutiei procurorului - posibilitate agravare pedeapsa

Daca o persoana este cercetata penal pentru distrugere si este anchetata de procuror , dupa care procurorul hotaraste ca fapta penala nu este deosebit de grava si hotaraste condamnarea faptuitorului la 30 de zile de munca in folosul comunitati si cheltuilele pagubei.
La care faptuitorul isi recunoaste fapta dar face contestatie pentru ca procurorul a luat hotararea fara sa cerceteze cazul mai amanutit.
Ce ii se poate intampla in cazul de fata faptuitorului ? I se va anula pedeapsa sau ii se poate mari pedeapsa ?
Va multumesc anticipat
Dvs ati fost de acord cu ce a dispus procurorul, ati fost intrebat inainte.
Nu am fost intrebat , dar am fost de acord cu solutia data de procuror.
Conf. c.p.p. inainte de a dispune aceasta solutie trebuia sa se consulte cu dvs, sa fiti de acord.
Avand in vedere ca procurorul a dispus solutia inainte de a se consulta cu mine,atunci exista sanse ca faptuitorului sa ii se anuleze pedeapsa chiar daca a recunoscut fapta ?
Dosarul dvs va merge la Prim-Procuror care cel mai probabil va menține soluția inițială!

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar penal Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU BUna seara ! Se poate redeschide un dosar penal solutionat prin NUP deoarece fapta nu se regaseste in Codul penal . Am depus contestatie la procurorul ... (vezi toată discuția)
Necitare făptuitori plângere împotriva soluției de clasare art. 341 c.p.p. Primul Primul Bună ziua! Sunt parte vătămată într-un dosar penal. Prin rechizitoriu s-au dispus: 1. Trimiterea în judecată a Suspectului 1. 2. Clasarea ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)