avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... DACA MI-A PLATIT DEJA JUMATE' DIN BILETUL LA ORDIN?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

DACA MI-A PLATIT DEJA JUMATE' DIN BILETUL LA ORDIN?

Buna,

Daca am un bilet la ordin si mi s-a platit deja jumatate, dar cealalta nu mai vrea sa mi-o plateasca, si la telefon nu mai raspunde, sa-l investesc si sa-l pun in executare, iar executorul va executa numai jumatate? sau cum se procedeaza?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 07:21, 15 Iulie 2009
dati in executare biletul va fi in totalitate executat dar dvs puteti sa returnati diferenta
Daca s-a facut o plata partiala, banca trebuia sa mentioneze aceasta plata partiala. In cazul cand debitorul v-a facut o plata directa, a obtinut chitanta de la dvs. sau orice document asimilat chitantei. Veti investi biletul si il veti pune in executare pentru suma ramasa neachitata.
BUN, si doar in cererea care i-o voi adresa executorului voi solicita achitarea a 1/2 din suma, sau si in cererea de investire cu form. exec. trebuie mentionat ca s-a platit jumatate?!

si mai e o problema. Pe bilet nu scrie data scadentei, doar pe factura. sa anexez si facutra, sau e ok biletul asa, pentru investire cu form. exec. ?

Multumesc!
Prezentati biletul la ordin spre incasare la banca, apoi procedati la investire daca nu recuperati banii.
E REFUZAT DE BANCA, DE ACEEA FAC INVESTIREA D-LE AVOCAT. :)

Alte discuții în legătură

Angajament de plata - emitere bilet la ordin, valabilitate icv88 icv88 am un SRL care are datorii de 11.000 lei fata de alt SRL. eu ca si administrator in 02. 2012 am semnat si inregistrat la creditorul meu un act prin care ... (vezi toată discuția)
Mai pot folosi un bilet la ordin dupa patru ani de la data emiterii? Mitra Mitra In urma cu patru ani am imprumutat o firma cu o suma de bani, pe care i-am transferat prin banca. Am contractul de imprumut si un bilet la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla ionutbilin ionutbilin am refuzat 2 BO SI AM FOST DAT IN JUDECATA SI AM PRIMIT O HARTIE CU TITLU EXECUTORIU DAR FAZA ESTE CACI EU DIN 3800 DE PE UNUL DIN B O AM MAI PLATIT SI AM DOAR ... (vezi toată discuția)