avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema tva
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema tva

Buna,

Cateva intrebari:
Am construit un bloc de locuinte colective pe persoana fizica, dar n-am platit tva-ul, pentru ca sunt nelamurit: persoanele fizice nu platesc tva pe imobile nu?! dar codul comercial spune ca daca este o activitate continua, respectiv la mine sunt mai multe apartamente vandute, devi comerciant, si atunci platesti?! Right?

Si urmatorul bloc (ale carui acte sunt deja pe pers fizica si ar costa mult sa-l schimb pe pfa/firma) cum ma sfatuiti sa-l vand, pe PFA sau pe FIRMA, ca sa fiu ok cu fiscalitatea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 00:33, 20 Iulie 2009
mda.
Deoarece realizati venituri din activitati continue cu caracter comercial, dupa depasirea plafonului de 35.000 EUR, trebuia sa va-nregistrati la Adm Financiara, in scopuri de TVA.
La fiecare tranzactie efectuata, notarii fac o raportare catre fisc.
Astefl, declaratia dvs va fi comparata cu cea a notarilor, de unde se va calcula diferenta.

Referitor la cea de-a 2-a intrebare, v-as recomanda sa consultati un avocat si un expert contabil/consultant fiscal.
Parerea mea personala este ca-i mai avantajos SRL-ul, dar nu stiu in ce stadiu va aflati cu lucrarile
Am terminat jumatate din bloc, acesta e stadiul d-na Claudia. Va referiti ca as putea sa-mi decontez cheltuieli?!
Diferenta dintre PFA si societate este ca la PFA platiti un impozit de 3% din cifra de afaceri , pe cand la societate platiti impozit pe profit 16%,,,ori daca aveti cheltuieli (achizitii materiale , plata contracte , etc) veti diminua suficient de mult profitul incat sa devina mai rentabila inregistrarea pe societate decat pe PFA...trebuie sa faceti un calcul serios , nu este o problema care sa poata fi dezbatuta in 2-3 randuri!
Hmm...... De cand PFA-ul plateste 3% din cifra de afaceri????#-o......Mai precis unde scrie asta, ca eu cred ca nu am sarit paragraful si am vazut 16%..
Avand in vedere ca daca v-ati infiinta un SRL ati depasi plafonul privind impozitul pe venit , si ar tb sa platiti impozit pe profit de 16% , ceea ce ar fi egal cu cel platit de PFA, consider ca este mai bine financiar sa va infiintati fie mai multe SRL-uri platitorare de impozit pe venit (3%) si sa va faceti calcule sa nu depasiti plafonul de 100000
Euro pe fiecare societate ca sa nu deveniti automat platitor de impozit pe profit fie sa aveti o singura societate care sa desfasoare aceste activitati , cu riscul sa platiti , 16% din profit. Tinand cont ca veti avea cheltuieli care vor fi deductibile, dintr-un eventual plan de afaceri, va veti da seama ce varianta este mai profitabila pentru d-voastra.
Exact cum s-a spus, trebuie facuta o analiza care sa aproximeze costurile investitiei.
Ca PFA se plateste un impozit de 16%.
Ca SRL, aveti posibilitatea sa platiti un impozit pe profit, adica 16% din ce ramane dupa ce scadeti cheltuielile.
Alt avantaj: daca cel care cumpara n-a mai beneficiat de avantajele TVA-ului redus, veti vinde cu COTA TVA de 5%.

Ce-ati facut cu facturile investiitilor de pana acum?
le-ati decontat cumva?

Alte discuții în legătură

Intrebari pfa guest31ro guest31ro Buna ziua, M-ar interesa si pe mine cateva detalii legat de PFA, sper sa ma poata ajuta cineva. As vrea sa stiu daca mai exista limita pentru cifra de ... (vezi toată discuția)
Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)