avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum pot afla daca exista un dosar la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum pot afla daca exista un dosar la CEDO

Dupa un lung proces prin care fostul propietar a incercat sa-ti recupereze casa pe care o detin momentan, instanta mi-a dat castig de cauza. Sentinta finala si irevocabila in care scrie ca nu se poate contesta nici la CEDO. Exista o modalitate de a afla daca totusi au depus plangere la CEDO?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:56, 16 Septembrie 2015
Stimat forumist,

Nu are nici o importanță dacă într-o anumită sentință internă scrie că o cauză nu se poate nontesta la CEDO. Singura instanță din lume care decide competența Curții Europene a Drepturilor Omului este chiar respectiva Curte Europeană

În ceea ce privește posibilitatea dvs de a afla dacă adversarul dvs din procedura internă a introdus o aplicație este îndepărtată.

Mai precis, prima fază a procedurilor CEDO, etapa admisibilității în principiu nu este publică, deci nu puteți afla atunci, într-un fel, date despre cauza terților.

Însă, în cazul în care cererea va fi considerată admisibilă în principiu, cauza va fi cominicată și Guvernului. În acel moment, în principiu, se pot găsi pe HUDOC, portalul cauzelor Curții, anumite date privitoare la cauze, cum ar fi Expunerea Faptelor - Întrebările puse Părților, iar, ulterior, soluția finală.

Dar, până la acel moment este mult timp de așteptat.

Cu sitmă.
Pe HUDOC nu am gasit nimic.Ultima sentinta si irevocabila a fost data de Curtea de Apel Brasov in 2009. Cat am de asteptat?? Este posibil sa aflu daca a fost respinsa cauza la CEDO? Ar trebuii sa apara pe HUDOC?
Stimat forumist,

Inadmisibilitățile pronunțate în complet de judecător-unic nu sunt afișate.

Mai multe, din păcate, chiar nu am cum să vă spun. Urăsc - ca să folosesc o expresie consacrată - să dau cu presupusul.

Prin urmare, dacă x va câștiga pa CEDO, posibil că veți afla, dacă nu, nu.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre un dosar la cedo sorin7907 sorin7907 Buna ziua! As dori sa imi spuna cineva,daca stie, cum se poate afla ceva informatii despre un dosar depus la CEDO.Ma intereseaza stadiul in care se afla,cat ... (vezi toată discuția)
Despre cedo categoric categoric Cam cate plangeri intocmesc Romanii anual catre CEDO si cate ajung sa fie luate in considerare anual? (vezi toată discuția)
Plângere la cedo etelkapalffy etelkapalffy Bună ziua, Mă numesc Etelka Palffy,sunt din Târgu Mureş. Cu deosebit respect mă adresez Domniilor voastre cu următoarea întrebare:din iunie 2005 ... (vezi toată discuția)