Bună ziua. In anul 2003 eram salariată cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi tot atunci între acea intreprindere şi o firmă germană s-a stabilit o inţelegere prin care orice salariat (al intreprinderii) pt. a mai câstiga nişte bani în mod cinstit, putea lucra în timpul liber, acasă, vopsind nişte jucării pt. firma germană, cu condiţia să-şi scoată şi autorizaţie de PFA. Mi-am plătit conştiincios la stat obligaţiile şi ca PFA, dar in 2006, firma germană şi-a luat jucăriile şi-a plecat in altă ţară aşa că am fos t nevoită să renunţ la PFA. După câţiva ani, am primit somaţie de la Casa de Sănătate, că nu am plătit CASS in calitate de PFA. Am explicat că CASS-ul mi s-a reţinut din salariul de la intreprindere, şi n-am vrut să plătesc şi pt. PFA. Am fost ameninţată (verbal) că dacă nu plătesc, o să am mari probleme în cazul în care voi avea nevoie de îngrijiri medicale, aşa că, am plătit suma cerută. După alţi ani, m-am trezit cu poprire pe contul din bancă, pt. penalităţi de întârziere, majorări, dobânzi la CASS-ul din perioada în care am fost şi PFA. După ce am plătit la fisc o parte din sumă, mi-a fost deblocat contul, cu posibilitatea de a plăti eşalonat diferenţa, aşa încât in luna iunie a acestui an am plătit şi ultimii 100 lei. Per total am plătit Casei, mult mai mult decât am câştigat prin muncă cinstită ! Iar de la finanţe mi-au spus că ei sunt executanţii Casei de Sănătate :sorry:şi doar Casa îmi poate restitui CASS-ul reţinut în mod abuziv . Am vreo şansă să-mi recuperez banii, cum să procedez ? Şi încă ceva: perioada de timp de muncă suplimentară ca PFA poate fi considerată vechime în muncă ? Vă mulţumesc.
Probleme la cass
ionaci
Vreau sa plec in Germania la munca,si am depus actele pentru formularul E104 la CASS,care arata perioadele in care mi-am platit asig.de sanatate in Romania.Am ... (vezi toată discuția)