Vreau sa plec in Germania la munca,si am depus actele pentru formularul E104 la CASS,care arata perioadele in care mi-am platit asig.de sanatate in Romania.Am nevoie de respectivul formular pentru a-mi incheia asig de sanatate in Germania, unde voi activa ca PFA(o sa il fac acolo PFA-ul).Eu am lucrat pana la 1.07.2013 la o firma,iar apoi am continuat doar sa lucrez cu PFA-ul meu,ca admin de imobile.(am platit pt CASS procent din venit,venitul fiind de aprox 100 lei/luna).Doamnele de la CASS m-au trimis sa imi platesc la ANAF 350 lei(CASS iulie 2013-ianuarie 2014),ca sa am pe formularul E104 consemnat ca sunt la zi cu plata CASS.Intrebare:de ce a trebuit sa mai platesc,avand in vedere ca eu am platit pt 2013 CASS pt PFA?de ce nu le aparea acolo ca am contribuit ca PFA?cotizeze de 2 ori?multumesc
Nu se intelege prea bine ce socoteli ati prezentat si cat ati platit dvs din proprie initiativa, dar raspunsul la nelinistea dvs ar putea avea urmatoarea explicatie:
Daca dvs. v-ati declarat cu venit de 100 lei/luna (si nu ati obtinut in perioada respectiva si venituri de natura salariala) si ati platit cass la 100 lei/luna (adica 5,50 lei/luna), cass-ul platit este insuficient intrucat trebuia platit obligatoriu la valoarea salar minim brut de 800 lei /luna (adica 44,oo lei/luna). Deci e posibil ca diferenta de plata sa rezulte de acolo ...
Faceti dvs. niste socoteli, dar luati in calcul si dobanzile + majorarile, nu doar baza de calcul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Restituire cass
fofi_gabi
Bună ziua. In anul 2003 eram salariată cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi tot atunci între acea intreprindere şi o firmă germană s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare cas
ionaci
Din iulie 2013 eu nu am mai lucrat ca angajat,doar am continuat activitatea ca PFA(venit lunar mediu 100 lei/luna,anual 1200 lei)
Am avut nevoie se formularul ... (vezi toată discuția)