avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Modalitate de ocolire a taxelor catre stat - salariu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Modalitate de ocolire a taxelor catre stat - salariu vs. contract prestari servicii

Ipoteza:

Sunt salariat la o companie privata.
In viitorul foarte apropiat voi intra in posesia unui apartament prin programul Prima Casa - credit bancar.
Detin o societate comerciala cu activitate de prestari servicii si consultanta tehnica, are activitate, eu sunt administrator, am 1 angajat.

Vreau sa maresc venitul net pe care il incasez pentru a ma descurca mai usor cu cheltuielile - urmeaza inceperea creditului - deci rata lunara.

Angajatorul meu accepta plata si sub forma de contract de prestari servicii, nu neaparat ca si angajat al sau, fapt pentru care as dori sa renunt la contractul de munca si sa fac un contract de prestari servicii intre societatea pe care o administrez si angajatorul actual.

Ce avantaje si ce dezavantaje am? Ce oportunitati de a evita costuri cu taxe catre stat am? As putea sa declar apartamentul nou aparut in viata mea ca punct de lucru al societatii pe care o detin si sa fac un contract de inchiriere intre mine persoana fizica si societatea pe care o administrez? Ce cheltuieli as evita?

Cum as putea sa scot mai usor banii din firma pentru cheltuielile curente, fara sa fie impozitati cu 16% dividente, si restul impozitelor aferente?

Astept propuneri, idei, sfaturi - de la persoane care au trecut prin situatii similare sau care ma pot ajuta sa maximizez beneficiile si sa ma strecor corect prin viata. :) :sorry: X-( :frantic:

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat poate fi asimilat unui contract de servicii? Florin xtx Florin xtx Conform clasificate BVC aprobat prin Ordinul 3145 al ministrului finanțelor, contractele de mandat fac parte din \"cheltuieli cu personalul\" capitolul C alin ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pentru un angajat ong ? zpk zpk Buna ziua, incerc sa imi dau seama daca e mai rentabil sa imi fac o asociatie ong sau un srl d pentru un centru de zi . 1. Ce taxe si impozite se platesc ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala angcris angcris Doresc sa incep o afacere si nu stiu daca e mai bine sa-mi infiintez un SRL sau sa cumpar SRL-ul unor cunostinte.Acestia si-au suspendat activitatea si nu au ... (vezi toată discuția)