avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Taxe si impozite pentru un angajat ONG ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Taxe si impozite pentru un angajat ONG ?

Buna ziua, incerc sa imi dau seama daca e mai rentabil sa imi fac o asociatie ong sau un srl d pentru un centru de zi .
1. Ce taxe si impozite se platesc pentru angajatii unui ong ?
2.Ce taxe si impozite platesc fondatorii ong pe profitul realizat?:sorry:
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:22, 10 Aprilie 2016
Daca doriti sa obtineti profit personal de pe urma unei astfel de activitati, e bine sa va infiintati un srl clasic, caci din ong nu puteti sa scoateti bani pentru ca acolo tot castigul ramane la dispozitia ong-ului.
Pe de alta parte, nu puteti sa atrageti sponsorizari care sa va ajute la acoperirea unor cheltuieli, pentru ca asta o puteti face doar pe ong.
Procedura de angajare personal cu contract de munca este similara in ambele cazuri, la fel si impozitarea.
Fiscalitatea pe salariati e identica si la SRL si la ONG.
La ONG veniturile din activitate economica se supun impozitului pe profit mai putin cele sub 15000 EUR/an dar nu mai mult de 10% din veniturile de tip non-profit. Insa acest venit net din activitatea economica nu se poate acorda ca dividente membrilor / fondatorilor, se poate folosi la plata de salarii dar cu toata taxarea aferenta...
SRL se impoziteaza dupa caz pe profit sau pe veniturile microintreprinderilor, si profitul net ramas e supus impozitului pe dividente...
Nu e asa de usor calculul ce forma e mai avantajoasa, depinde de factori concreti... nu exista raspuns general. pe ONG daca e centru de zi trebuie sa aveti si alte surse de venit decat plata serviciilor de catre beneficiari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru ong maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am infiintat de curand o asociatie de tip ONG. Cand am mers sa scot CIF ul doamna de la administratia finantelor publice unde suntem arondati ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ong rakula14 rakula14 In cazul in care veniturile din activ economice sunt mai mici de 15 000 eur, ONG-ul este scutit de la plata impoz pe profit indiferent de valoarea veniturilor ... (vezi toată discuția)
Diferente intre ong si sc angi prunaru angi prunaru As dori va rog sa aflu diferenta dintre un ONG si o SC.Ca fiscalitate si impozite vorbind si alte avantaje.Multumesc. (vezi toată discuția)