Bună ziua!
Ce se poate întâmpla dacă la nici una din adunările generale din cei 40 de ani de locuit la bloc nu am auzit de " descărcarea de gestiune" ?
Eu cred ca s-a auzit de "descarcare de gestiune" dar nu s-a pus in practica (pai dumneavostra ati rostit aceste cuvinte, cred, si in adunarile generale).
Chiar asa, din ce localitate sunteti?
In aceasta perioada de timp cat mentionati ca nu s-a discutat despre descarcarea de gestiune,anual cum a fost aprobt in adunarea generala bugetul de venituri si cheltuieli aferent fiecarui an contabil ?
Descarcarea gestiunii la o asociatie de proprietari e o banalitate, o expresie fara fond.
In adunarea generala se prezinta raportul de activitate al comitetului, raportul cenzorului.... Se discuta pe marginea acestor materiale si presedintele sau cenzorul propune adunarii generale "descarcarea de gestiune". Se voteaza si gata. Ce inseamna aceasta? Insemna ca cei prezenti poate sa-i absolve pe cei din conducerea asociatiei de incalcarea legii, de eventualele fraude ori delapidari? Nu.
Chiar daca adunarea generala a votat "descarcarea gestiunii", atunci cand se va descoperi ca cineva a fraudat, va putea fi tras la rasoundere fara nici o protectie prin faptul ca s-a votat "descarcarea de gestiune".
Dupa parerea mea este doar o formalitate ce o apreciez doar ca o recunoastere a multumirii, a increderii membrilor asociatiei fata de activitatea celor alesi.