avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Raport cenzor adunare generala de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Raport cenzor adunare generala de proprietari

va prezint urmatoarea situatie
la adunarea generala ordinara anuala a asoc. de proprietari cenzorul nu prezinta
raportul anual (cenzorul este subit bolnav, dar nici nu a transmis raportul presedintelui
pentru a fi citit in adunare) ce se intipla in aceasta situatie?
1-sedinta adunarii generale nu este valida
2-sedinta este valida dar nu se poate face descarcarea de gestiune
3- se convoaca o noua adunare generala pentru descarcarea de gestiune
4-se convoaca o noua adunare generala si se reia totul comform legislatie
Daca a fost intrunit cvorumul legal prevazut atunci adunarea generala este statutara
Este suspecta neprezentarea raportului de descarcare de gestiune,avand in vedere ca acesta nu se poate intocmi cu o seara inainte de adunarea generala
Totusi neprezentarea raportului de descarcare de gestiune,are drept consecinta "lasarea in aer" a situatiei financiar contabile a a sociatiie de proprietari si a reprezentantilor legali ai acesteia
Presedintele de asociatie care a condus adunarea generala ce punct de vedere a avut ?
presedintele a raspuns ca nu se astepta ca cenzorul nu va participa si a propus continuarea
sedintei.Am replicat "sedinta nu poate continua pentru ca fara raportul cenzorului pe anul precedent nu se poate face descarcarea de gestiune si am propus inchiderea sedintei si reprogramarea ei" sa vociferat, sa votat continuarea sedintei fara descarcarea de gestiune
Daca asa s-a intamplat, asa au hotarat proprietarii e in regula dar:
- ati avut un singur cenzor ori o comisie de cenzori?
- ati ales, cu aceasta ocazie o alta comisie de cenzori?
Noua comisie sau noul cenzor poate verifica situatia asociatiei si dfaca sunt probleme sa se convoace o noua adunare generala.
a fost ales in 2014 la ad. generala un singur cenzor pe un mandat de 2 ani, ca atare nu poate fi demis decit de ad.generala ordinara sau extraordinara . Sa propus comvocarea unei noi ad.generale in termen de 90 zile pentru descarcarea de gestiune si alegerea unui nou cenzor,astfel cenzorul isi poate prezenta raportul pe 2014 si eventual demisia. Pina la noua ad. generala se poate aplica bugetul de venituri si cheltuieli 2015
aprobat in ad. generala sau se aplica bugetul pe 2014( ca valoareRON ma refer)
E in regula. Dar nu trebuie sa asteptati demisia cenzorului. Alegeti altul si-ati rezolvat problema. Trebuia sa o faceti la acesata adunare si nu sa mai asteptati inca 90 de zile, termen ce nu exiata in legislatie.
Referiitor la buget, asociatia trebuie sa-si continuie activitatea, sa faca repartizarea cheltuielilor, sa faca incasrile, platile, sa rezolve avariile s.a.m.d. cu sau fara bugetul adoptat in adunarea generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcarea de gestiune Paraschiv Teodorescu Paraschiv Teodorescu La asociatii de proprietari : 1)Descarcarea de gestiune a comitetului executiv poate fi votata de membri comitetului executiv si de catre administrator(acesta ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, este legala demiterea presedintelui sau nu? Valentina30 Valentina30 Buna ziua. Am o problema/nelamurire pentru care as aprecia ajutorul dvs, al celor cunoscatori si cu experienta. Anul acesta, presedintele de bloc a ... (vezi toată discuția)
Buna seara. vom organiza o adunare generala ordinara. comitetul ... managerul managerul Buna seara. Vom organiza o Adunare gelerala ordinara. Comitetul xexcuti va fi schimbat. Rugamintea mea este sa imi explicati cum trebuie inteleasa sintaxa - ... (vezi toată discuția)