avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de nastere in cazul unui copil adoptat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de nastere in cazul unui copil adoptat

Buna tuturor, am si eu o situatie daca ma poate ajuta cineva, am primit o solicitare de ajutor de nastere si in spate in loc de certificatul de nastere, salariata mi-a atasat decizia de adoptie de la Tribunal (copilul este nascut in anul 2008 nu este un non -nascut daca are vreo importanta). Intrebarea este daca pot acorda in baza CCM ajutor de nastere in acest caz, si care ar fi textul de lege indiferent daca pot sau nu sa acord ca sa pot justifica decizia luata.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 16 Septembrie 2015
Cand a avut loc adoptia ?

In ccm la nivel de angajator aveti prevazut asa ceva?
Adoptia s-a finalizat in februarie 2015, iar in CCM este stipulat doar ca la nasterea unui copil salariatul va primi un ajutor social, si daca ambii parinti sunt angajati ai companiei, ajutorul va fi acordat doar mamei. Nu se face referire in mod special la adoptie.

Multumesc!
In acest caz, exista posibilitatea sa nu beneficiati de acest ajutor de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Prima pt. nastere saradina saradina este adevarat ca firma la care lucrez este obligata sa-mi dea o prima la nasterea copilului cu toate ca acest lucru nu este stipulat in contr. colectiv de ... (vezi toată discuția)