Am si eu o intrebare: la firma mi se cere sa-mi creez un ID de yahoo specific, numai pentru firma. Am si o casuta postala "de lucru", folosita numai pentru chestiuni aferente jobului. Care sunt drepturile angajatorului asupra lor? Are dreptul sa le verifice? Sau sunt considerate personale? As vrea o opinie cat mai explicita. Multumesc! ;)
Chiar daca sunt realizate in interes de serviciu, nu au voie sa le verifice decat in cazul in care ati semnat un document prin care se acorda acest drept.
Avand in vedere ca este pe yahoo, un serviciu de web mail independent de firma X, trebuie neaparat acordul dumnevoastra.
In mail exista date cu caracter personal care sunt protejate de legislatia in vigoare. Trebuie sa cititi cu atentie contractul de munca sau ROI sau ROF si sa vedeti ce scrie acolo. Dar chiar si asa, practica europeana cu privire la protectia datelor cu caracter personal obliga angajatorul sa realizeze un document separat care va trebui semnat de fiecare angajat in parte.
Exista o multime de resurse pe net din care reiese destul de clar ca NU este legala monitorizarea de acest tip a angajatilor, in lipsa acordului expres.