Din expunerea dvs sunt mai multe aspecte de clarificat
1-Cand ati achizitionat apartamentul aveati cunostiinta despre situatia concreta referitoare la terasa parte comuna,accesul catre aceasta,respectiv si dezavantajul ca in situatia in care sunteti proprietar responsabil,la anumite intervale urmeaza sa efectuati curatenia terasei
2-
Terasa despre care va vorbesc este spațiu comun al locatarilor blocului în care mă aflu.
Daca este spatiu comun,conform disp L nr 230/2007 proprietarul nu poate schimba aspectul si destinatia partii comune
fara acordul asociatiei de proprietari
Interesul dvs este sa acoperiti terasa strict pentru a indeparta dezavantajele si efortul depus pentru curatenia acesteia ?
Prin acoperirea terasei parte comuna ,nu indepartati strangerea eventualelor frunze,gunoaie,
care tot se vor depune pe acoperisul pe care intentionati sa il executati
Mai mult ,daca accesul la terasa parte comuna se poate realiza numai prin apartamentul dvs,eventuala acoperire a actualei terase,genereaza obligatia periodica de intretinere si reparatie acoperis care va crea discutii/nemultumiri l nivelul proprietarilor de la etajul superior
3-
numărul proprietarului de drept, nu vrea sa mi-l dea.
Asociatia de proprietari prin reprezentant legal poate realiza demersuri catre ocpi pentru a obtine relatii referitor la proprietarul de drept al apartamentului
4-
Care ese calea legala prin care pot sa îmi acopăr terasa pe care o curat
Terasa nu este proprietatea dv ci reprezinta parte comuna
Referitor la curatenia terasei,puteti discuta cu presedintele de asociatie analizarea situatiei si eventual daca bugetul de venituri si cheltuieli prevede ,se pot acorda periodic premieri