avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Închidere terasa aferenta apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Închidere terasa aferenta apartament

Bună seara,
Am și eu o mare problema pe care încerc sa o clarific. Locuiesc intr-un apartament dintr-un kimobil format din 48 de proprietăți. Terasa despre care va vorbesc, este situata în fata balconului apartamentului meu proprietate personala, care este descoperita, la care nu are nimeni acces decât dacă intra prin proprietatea mea, dar care este spațiu comun al locatarilor blocului în care mă aflu. Problema mea este ca în urma certificatului de urbani obținut, mi se cere ca locatarii adiacenți terasei sa dea declarație notariala. Pe 3 dintre ei, cei care în mod normal sunt direcți implicați în realizarea noii construcții, respectiv cel de dedesubt, din dreapta și din stânga, i-am dus la notar, însă pe cel de deasupra nu. Menționez ca acesta nu e de găsit. La asociația de proprietari este numărul de telefon al fratelui dumnealui, pe care l-am sunat și care nu re nici o împuternicire notariala, iar numărul proprietarului de drept, nu vrea sa mi-l dea. Sunt în aceasta situație din 2007, sunt la al treilea certificat de urbanism și încă sunt la punctul zero. Care ese calea legala prin care pot sa îmi acopăr terasa pe care o curat de mai bine de 10 ani, de care nu se ocupa nimeni, și totuși toți avem drepturi egale.
Va mulțumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:30, 16 Septembrie 2015
Din expunerea dvs sunt mai multe aspecte de clarificat
1-Cand ati achizitionat apartamentul aveati cunostiinta despre situatia concreta referitoare la terasa parte comuna,accesul catre aceasta,respectiv si dezavantajul ca in situatia in care sunteti proprietar responsabil,la anumite intervale urmeaza sa efectuati curatenia terasei
2-
Terasa despre care va vorbesc este spațiu comun al locatarilor blocului în care mă aflu.

Daca este spatiu comun,conform disp L nr 230/2007 proprietarul nu poate schimba aspectul si destinatia partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Interesul dvs este sa acoperiti terasa strict pentru a indeparta dezavantajele si efortul depus pentru curatenia acesteia ?
Prin acoperirea terasei parte comuna ,nu indepartati strangerea eventualelor frunze,gunoaie,
care tot se vor depune pe acoperisul pe care intentionati sa il executati
Mai mult ,daca accesul la terasa parte comuna se poate realiza numai prin apartamentul dvs,eventuala acoperire a actualei terase,genereaza obligatia periodica de intretinere si reparatie acoperis care va crea discutii/nemultumiri l nivelul proprietarilor de la etajul superior
3-
numărul proprietarului de drept, nu vrea sa mi-l dea.

Asociatia de proprietari prin reprezentant legal poate realiza demersuri catre ocpi pentru a obtine relatii referitor la proprietarul de drept al apartamentului
4-
Care ese calea legala prin care pot sa îmi acopăr terasa pe care o curat

Terasa nu este proprietatea dv ci reprezinta parte comuna
Referitor la curatenia terasei,puteti discuta cu presedintele de asociatie analizarea situatiei si eventual daca bugetul de venituri si cheltuieli prevede ,se pot acorda periodic premieri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis terasa dan13cris dan13cris Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera la etajul 8/8 al unui bloc din Bucuresti. Doresc sa stiu daca reparatiile la acoperisul terasei garsonierei se ... (vezi toată discuția)
Locatari vs. proprietar spațiu comercial parter. care sunt obligațiile fiecăruia? tehtronics tehtronics Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, prevazut din constructie cu acoperis tigla, iar la parter sunt doar spatii comerciale. Particularitatea constructiei consta ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)