am si eu o nelamurire si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati.
sunt webdesigner, si am inceput munca la un magazin online inca de acum 3 ani; intre timp m-am asociat cu cineva intr-o firma de vanzari produse online si folosim site-ul creat de mine. Site-ul este in prezent trecut pe host-ul contractat de firma la care sunt asociat, intrebarea mea este: daca ies din aceasta firma, imi pot lua site-ul cu mine? cine are drepturi de autor asupra lui? eu ca si designer sau firma care il foloseste? am tot incercat sa ma dumentez pe internet insa sunt foarte putine informatii despre acest subiect.. va multumesc.
Drepturi de autor are autorul websiteului, daca nu a fost o sarcina de serviciu, o opera executata la comanda sau daca prin contract nu s-a stabilit altfel. In cazul in care castigurile websiteului erau in mod obisnuit impartite pe firma sau varsate in contul firmei ar putea fi emise pretentii in drept civil de catre ceilalti asociati.
Domeniul de internet apartine cui l-a inregistrat, deci s-ar putea sa apartina firmei, caz in care la parasirea firmei va luati websiteul si va cautati un nou domeniu pentru gazduirea lui.
Elementele caracteristice firmei (numele, imaginea sediului, logo-ul, etc.) apartin firmei si vor trebui inlocuite cu altele noi pentru a nu le folosi fara drept la noul domeniu de internet.