avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto conform O.G. 40/2015
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto conform O.G. 40/2015

Buna ziua!
Am cumpărat o mașină în ianuarie 2013, am plătit taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule în februarie 2013 și am vândut la rândul meu mașina fără a recupera taxa în 2014.
Întrebare: conform cu prevederile din O.G. 40/2015 pot depune cerere pentru restituirea taxei deși nu mai sunt proprietarul mașinii? sau de acest drept poate beneficia noul proprietar (deși nu a plătit taxa auto sub nici o formă) ?

p.s: deja se pot depune cererile la ANAF?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:42, 17 Septembrie 2015
Taxa se restituie celor care au platit-o.
Inca nu se depun cereri la Finante .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)
Taxa de mediu (prima inmatriculare) ifronea ifronea buna ziua; ma intereseaza sa stiu cum se face procedura prealabila la Finante? cine a facut-o il rog sa ma ajute si pe mine; ma intereseaza in mod special ce ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)