avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RELUAREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIUL DE CRESTERE COPIL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RELUAREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIUL DE CRESTERE COPIL PANA LA 3 ANI

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care firma de la care am intrat in concediu de crestere copil pana la 3 ani ( din probleme medicale) este in insolventa, odata ce revin la serviciu ea poate sa ma concedieze oricand folosind acest motiv (de insolventa) fara a ma tine nici macar 6 luni?
Noile prevederi in vigoare din OUG nr. 111/2011 stipuleaza ca angajatorul nu poate dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, sau salariatei care se afla in plata stimulentului de 500 ron, timp de 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in firma.
Garantarea locului de munca timp de 6 luni are loc in anumite conditii: prevederile OUG nr. 111/2011 nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Va rog sa imi spuneti daca insolventa implica automat si reorganizarea judiciara ai in acest caz angajatorul ma poate concedia oricand.

Alte discuții în legătură

Restructurare post in concediu de crestere copil Mara1234 Mara1234 Buna ziua, Inainte de a intra in concediu de crestere copil de 1 an, am fost angajata la o firma privata, intr-o pozitie manageriala (desi nu am avut ... (vezi toată discuția)
Concedierea in perioada stimulentului de insertie dupa legea intrata in 1.07.2017 Violeta89 Violeta89 Buna ziua, In 30 decembrie anul acesta ma reintorc la locul de munca in stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani,ma reintorc cu 60 de zile mai ... (vezi toată discuția)
Concediere gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, m-am intors la serviciu in octombrie 2018 din concediu crestere copil. Copilul a implinit 2 ani in decembrie 2018. Beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)