avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediere

buna ziua,
m-am intors la serviciu in octombrie 2018 din concediu crestere copil.
Copilul a implinit 2 ani in decembrie 2018. Beneficiez de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani ai copilului.
Au voie sa ma dea afara?? pe motiv ca se reorganizeaza firma??
Mentionez si ca se dau oameni afara si se angajeaza pe alta firma terta. Ei lucreaza tot aici, pe acelasi post, dar nu sunt angajatii companiei, sunt angajati ai unei firme terte. Intradevar nu mai au aceleasi beneficii, adica nu mai au bonuri de masa, salariul este mai micut un pic...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 16 Mai 2019
Articolul 25 din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) . Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Dupa parerea mea...Daca au trecut 6 luni de la revenirea la serviciu...da, cu respectarea legislatiei- preaviz...
si este legalm sa angajeze pe cineva prin alta firma terta???
Dupa parerea mea...Fiecare poate angaja pe cine doreste, sunt doua firme diferite...
Este legala o astfel de angajare ... dar , atentie si la motivele concedierii .
reorganizare

Alte discuții în legătură

Concediere după ccc Selene7 Selene7 Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am depus cererea de reluarea activității la vechiul loc de munca după CCC cu 65 de zile mai repede de ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat sau incheiat?! iulyt iulyt buna ziua. sotiei mele i s-a suspendat contractul de munca deoarece a intrat in concediu de crestere a copilului. ulterior, firma si-a incetat activitatea in ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Daiana89 Daiana89 Buna seara, As dori sa stiu in cazul in care mama nu a avut dreptul la ccc iar tatal a optat odata cu incetarea concediului maternal pentru stimulentul de ... (vezi toată discuția)