avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu zugravitul pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu zugravitul pe casa scarii

Buna seara! Sunt proprietar al unui bloc din Galati.La noi in bloc s-a hotarat sa se zugraveasca casa scarii fara sa fim intrebati daca suntem de acord (o parte am fost de acord a parte nu ).Problema este alta s-a strans 150 lei de apartament fara sa se dea chitanta si fara sa aiba contract cu firma si bineinteles ca si firma e fara contract.
Seful scarii ( ca e firma fiului saui nu vrea sa ne spuna nici numele firmei,zic eu ca daca ar fi corect nu s-ar ascunde).
Intrebarea are dreptul sa incaseze bani fara sa taie chitanta si fara deviz?
Eu m-am gindit sa aduc un control , cum spuneti ca ar fi mai bine sa procedez.
Si ne si obliga sa dam bani cu toate ca administratorul a spus ca nu suntem obligati sa platim dar seful de scara ne hartuieste..!!
Cel mai recent răspuns: gici , utilizator 11:43, 21 Septembrie 2015
Buna seara,
Pentru banii dati trebuie sa primiti chitanta.
La nivelul imobilului de locuit in comun este infiintata asociatie de proprietari?
Daca exista infiintata asociatie de proprietari,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 solicitati presedintelui de asociatie prezentarea documentelor justificative pentru sumele impuse si percepute
Clarificati inclusiv aspectul referitor la perceperea sumelor fara eliberare de document justificativ
Legal,intretinerea si reparatia partilor comune din imobilul de locuit in comun se realizeaza din fondul de reparatii,cu eliberare de document justificativ
Daca exista infiintata asociatie de proprietari si la nivelul imobilului nu se clarifica situatia,aveti dreptul sa sesizati serviciul de sprijinire si indrunare asociatii de proprietari din primarie si puteti solicita in temeiul disp art 55 din L nr 230/2007 efectuarea de verificare financiar contabila
Totodata,puteti contracta in nume propriu expertiza financiar contabila prin expert contabil acreditat CACCAR
Nor mal ca exista asociatie de proprietari ,ba mai mult dl administrator mi-a spus ca nu este obligatoriu sa dam bani .cine vrea, da cine nu vrea,nu da.Nu stiu daca am precizat ca administratorul nu este implicat in aceasta situatie ,seful de scara a luat decizia si el a si adus firma (chipurile ) la care este patron fiul sau ,dar nu au acte la firma,nu vrea sa ne spuna nici numele firmei si nici nu ne-au aratat vreun act al firmei,chitanta numai spun.
REPET ADMINSTRATORUL NU AVRUT SA SE IMPLICE,SI NI S-A SPUS CA NU ESTE OBLIGATORIU !!ASTEPT RASPUNS!!
gici a scris:

Nor mal ca exista asociatie de proprietari ,ba mai mult dl administrator mi-a spus ca nu este obligatoriu sa dam bani .cine vrea, da cine nu vrea,nu da.

1-Fiind parte comuna,intretinerea si reparatia acestora intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari,care urmeaza sa recupereze c/v lucrare prin repartizare tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
2-
nu vrea sa ne spuna nici numele firmei si nici nu ne-au aratat vreun act al firmei,chitanta numai spun

Iata ce prevede HG nr 1588/2007
art 22 (9) Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinând seama de pret,durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele,în vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr.230/2007.
În caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plata
gici a scris:
Sunt proprietar al unui bloc

Probabil ca sunteti proprietar al unui apartament si nu al unui bloc.
La noi in bloc s-a hotarat sa se zugraveasca casa scarii fara sa fim intrebati daca suntem de acord (o parte am fost de acord a parte nu ).

Daca "s-a hotarat" asa cum spuneti normal ar fi sa se respecte hotararea. Dar spunand ca nu ati fost intrebati, atunci cine a hotarat? Spuneti ca unii ati fost de acord iar altii nu, ceea ce insemna ca ati fost intrebati, vi s-a cerut acordul s.a.m.d.
s-a strans 150 lei de apartament fara sa se dea chitanta
Asta nu e in regula si trebuia sa cereti chitanta. Ati dat dumneavoastra bani si nu ati primit chitanta?
fara sa aiba contract cu firma
In faza de strangere a banilor, nu este obligatoriu sa aiba contract cu firma chiar daca aceasta lucrare s-ar face prin asociatiei in mod legal. Poate exista un deviz estimativ sau o oferta care sa stea la baza luarii deciziei de a strange banii.
Seful scarii ..
Nu exista functia de sef de scara in legislatia asociatiilor de proprietari. Poate e un vecin de-al dumneavoastra care este si membru in comitetul executiv al asociatiei.
are dreptul sa incaseze bani fara sa taie chitanta?

Nu, nu are dreptul sa incaseze bani fara chitanta pentru a realiza o lucrare pe proprietatea comuna.

Ca sa se intre in legalitate, sesizati in scris presedintele asociatiei de proprietari. Discutati cu acesta si hotarati ca lucrarea sa se faca prin asociatie, cu incasarea banilor pe baza de chitanta s.a.m.d.
Pe vecinul dv nu-l bagati in seama iar daca va "hartuieste" sesizati politia.
Daca presedintele nu se implica in realizarea legala a lucrarii, sesizati serviciul asociatii de proprietari din primarie.

Alte discuții în legătură

Platim la asociatie fara chitanta, fara justificarea cheltuielilor popro popro buna ziua suntem o asociatie de proprietari (cu un administrator care nu stiu daca are atestat sau nu ) dar stiu urmatoarele> avem un venit din inchirierea ... (vezi toată discuția)
Birocratie asociatie / sef scara ?? maxx33 maxx33 -stau intr-un bloc de 10 etaje cu 34 de familii de 10 ani. nu sant eu proprietarul pe acte a locuintei fiindca am cumparat-o pe numele lui frate-miu prin ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari Nexus11 Nexus11 In blocul in care locuiesc eu sunt mai multe probleme: Blocul este impartit in mai multe scari.Cam toate s-au impartit la apa rece.Fiecare cu apometrul ... (vezi toată discuția)