avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme privind dosarul de pensie pentru limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme privind dosarul de pensie pentru limita de varsta

Am depus dosar pensionare in 2013, iar in 2014 luna februarie am revenit cu documente la dosar cerute de CJ de Pensii indeplinind toate cerintele conform legii pensiilor (vechime si cotizatie) si in data de 15.09.2015 mi se solicita sa intocmesc o noua cerere de pensionare. Nu inteleg de ce este nevoie de o noua cerere atata timp cat la intocmirea dosarului am depus aceasta cerere . Va rog sa-mi comunicati daca este necesar acest lucru . Va multumesc aniticpat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:06, 20 Septembrie 2015
daca s-au depus documente de suplimentare este necesara o noua cerere pentru calcularea pensiei
Nu am depus documente de suplimentare deoarece nu mi s-a emis decizie de pensionare pentru dosarul intocmit .
Casa de pensii a emis decizie de respingere a cererii privind acordarea pensiei pentru limită de vârstă sau nu a emis niciun act până acum?

În 2013, când ați depus actele și prima cerere, îndeplineați condițiile pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă?
Casa de pensii mi-a respins cererea deoarece nu mi s-a luat in calcul sporul ce se acorda pentru lucrul in Siria (1980-1981) si activitatea desfasurata conform inscrisului in Cartea de Munca si confirmata de Inspectorul Teritorial de Munca (1 an de zile) .
Casa de pensii a soluţionat cererea depusă de dvs. în anul 2013 prin emiterea unei decizii de respingere. Deci s-a emis "decizie de pensionare pentru dosarul întocmit", însă această decizie a fost de respingere, nu de admitere a cererii dvs. privind acordarea pensiei. Acum trebuie să depuneţi o nouă cerere pentru că nu pot fi emise mai multe decizii în baza aceleiaşi cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare clava clava Nascut in ianuarie 1953, sex masculin. Vechime 37 ani, grupa a II-a 31 ani si 8 luni. Cand ma pot pensiona? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Pensionare divele divele Avem urmatoarea situatie: -salariat care a indeplinit conditiile de pensionare la limita de varsta la data de 01.08.2010; -a fost mentinut la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de pensie anticipata partiala? Tuca Anamaria Tuca Anamaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Femeie, nascuta la 28.07.1950; Stagiul de cotizare: 25 ani si 3 luni ; Grupa 2 de munca - 21 ani si ... (vezi toată discuția)