avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de recuzare / incompatibilitate procuror care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de recuzare / incompatibilitate procuror care este inculpat intr-un dosar in care sunt reclamant?

procurorul care ma cerceteaza abuziv intr-un dosar, este inculpat in alt dosar penal pentru cercetarea abuziva in legatura cu fapte de coruptie, de catre DNA.

Aceasta nu este temei de incompatibilitate?

Care este temeiul de drept al acestei incompatibilitati?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 15:58, 17 Septembrie 2015
Potrivit dispozitiilor art. 65 din Codul de procedura penala in vigoare, procurorul este incompatibil daca:
- a fost reprezentant sau avocat al uneia dintre parti ori a unui subiect procesual principal, chiar si in alta cauza;
- este ruda sau afin, pana la gradul al IV-lea inclusiv, ori se afla intr-o alta situatie dintre cele prevazute la art. 177 Cod penal;
- a fost expert sau martor, in cauza;
- este tutore sau curator al unei parti sau al unui subiect procesual principal;
- exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata.

In cazul in care persoana incompatibila nu a facut declaratie de abtinere, partile, subiectii procesuali principali sau procurorul pot face cerere de recuzare, de indata ce au aflat de existenta cazului de incompatibilitate.
"exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata" suna potrivit, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea contestatiilor de catre complete diferite ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna ziua, Era un articol in CPP in care se mentiona ca la contestatii trebuie intotdeauna sa fie judecata cauza de catre un complet/instanta diferita. Imi ... (vezi toată discuția)
Judecatori incompatible RANYAtrans RANYAtrans Daca judecatori de la o instanta au judecat o cauza Dosarul se intoarce ptr rejudecare mai pot judeca in aceea cauza (vezi toată discuția)
As dorii s-a stiu in ce conditii la un proces pot cere alt judecator? Nikiii Nikiii Am un proces de doi ani de zile care nici macar nu a inceput,santem de abia la anscrieri,am fost in doi ani de zile la tribunalul respectiv si am cerut s-a vad ... (vezi toată discuția)