avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Saltat de mascati la 6 dimineata abuziv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Saltat de mascati la 6 dimineata abuziv

Sunt suspect cica de ultrajul judiciar, fapta care evident nu exista fiindca nu exista infractiunea care constituie ultrajul judiciar. Inafara de aceasta trebuia sa fiu trimis in judecata de anul trecut ceea ce demonstreaza ca nu sunt probe si dosarul este un abuz

Intrebari
1. Care sunt orele legale in care poti fi adus cu mandat de aducere?
2. Daca n-am fost citat in conditiile legii, se poate emite mandat de aducere? Eu stiu ca nu, din moment ce am fost adus pentru audiere cu mandat, si procurorul a mintit oricum ca refuz sa dau declaratii
3. Procurorul a retinut ca nu-mi dau consimtamantul sa fiu audiat de o comisie medico-legala psihiatrica, deoarece sanatatea mea mintala este fapt de notorietate, si in schimb a intocmit pe loc un mandat de aducere la medicina legala, nesemnata de judecator. Stiu deja ca am fost dus la medicina legala in mod ilegal si n-are nici o valoare juridica acest abuz, dar mandatul de aducere este legal nesemnat de judecator?
4. Procurorul a inventat delegatia avocatiala a avocatului din oficiu datata 05.05.2015, pe care avocatul a declarat ca o vede azi pentru prima oara. Inafara de faptul ca nu se acorda asistenta judiciara din oficiu pentru Ultrajul judiciar, d-l avocat din oficiu nu trebuia sa ma asiste in privinta abuzurilor descrise mai sus?
5. Comisia medico-legala cu care am purtat o discutie civilizata pentru pacea constiintei dumnealor, nicidecum un interviu, a declarat ca nu-mi va comunca ce au retinut aparent in scris. Mentionez ca n-am semnat nimic, si nu mi-am dat consimtamantul in scris sau verbal desi irelevant desi legal e doar cel scris, evident toate acestea in lipsa avocatului. Am dreptul sa cer sa-mi comunice orice acte in legatura cu mine? Daca da, in baza carei legi?
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 06:30, 19 Septembrie 2015
Multumesc, am la cunostinta in special alineatul 3, adica nu mi-am dat consimtamantul scris, nici in dosar, nici la comisia de expertiza medico-legala cu care am stat doar de vorba.

Am o intrebare insa: de ce nu mi-au comunicat ce concluzie au luat la comisia de expertiza medico-legala? Au zis ca vor comunica la dosar, insa procurorul nu-mi da voie sa vad dosarul ca sa nu obtin probe impotriva sa, inafara de faptul ca nu-mi da voie sa consult dosarul...


Am dreptul sa primesc orice documente in care figurez cu datele personale? Am facut o cerere de comunicare a evidentelor in baza legii 677/2001
Solicitati in scris acest lucru, trebuie sa va informeze.
Am solicitat multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce formulă se solicită consimțământul scris al persoanei audiate pentru a fi expertizată psihiatric? ContSters396991 ContSters396991 În ce formulă se solicită consimțământul scris al persoanei audiate pentru a fi expertizată psihiatric? (vezi toată discuția)
Ce inseamna mai exact, in codul de procedura penala, „in cursul judecatii” eusaisapte eusaisapte In fapt, sunt suspect intr-un dosar netrimis in judecata de aproape un an, in care procurorul a falsificat mai multe ordonante pentru a ma interna nevoluntar ... (vezi toată discuția)
Care este ordinea procedurală în cazul dispunerii efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice? Zebedeu Zebedeu Care este ordinea procedurală în cazul în care se dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice: 1. Obținerea consimțământului pentru ... (vezi toată discuția)