avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere contract pt curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere contract pt curte

Buna ziua,
Locuiesc intr-o curte comuna cu mai multi locatari. Avem un contract de inchiriere pentru un teren (curte) in suprafata de 58mp din anul 2003 incheiat cu Consiliul Local Cluj-Napoca. Acest contract a fost reinnoit in anii 2007, respectiv 2008. Dupa contractul din 2008 am primit 2 acte aditionale, ultimul fiind valabil pana la data de 19.05.2014. In 2014 am depus cerere pt prelungirea contractului. Mentionez faptul ca in toatele actele detinute suprafata terenului este de 58mp, pt care s-a platit chirie lunara in valoare de 5,8 Ron/luna si impozit anual. Rata lunara si impozitul a fost platit deja pe anul 2015.
La sfarsitul lunii august 2015 am primit o instiintare de la consiliu pt ridicare act aditional. M-am si prezentat la biroul respectiv, momentul in care am fost instiintate asupra ultimelor noutati:
1. din iulie 2015 se modifica suprafata terenului de la 58mp la 115mp, conform masuratorilor efectuate ulterior; termenul de valabilitate al noului act aditional fiin iulie 2015 - iulie 2019.
2. trebuie sa platesc retroactiv diferenta pana in mai 2011, in conditiile in care in toate contractele de inchiriere, respectiv acte aditionale sunt trecute doar 58 mp.
Cand am intrebat de ce trebuie sa platesc din anul 2011, raspunsul a fost ca in urma ultimelor masuraturii suprafata de teren care imi revine este de 115mp. Urmatoarea mea intrebare catre functionar fiind: de ce nu s-a redactat un act aditional sau un nou contract de inchiriere in 2011, de ce s-a asteptat 4 ani. Raspunsul a fost foarte vag: ma ocup de putin timp de aceste lucruri; daca vreau terenul trebuie sa semnez actul aditional si platesc "datoria". In cazul in care nu voi semna actul, inseamna ca doresc renuntare la terenul respectiv.
Marea mea nedumerire este daca sunt obligata sa platesc retroactiv diferenta pana in anul 2011 mai inclusiv, sau doar diferenta care ramane din momentul intrarii in vigoare al noului act aditional (iulie 2015)????
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Actul de propietate Ionuttudor Ionuttudor In anul 1958 parinti mei au primit un teren cu suprafata de 687 stanjeni.Pamantul apartine Statului Roman,dar a fost dat spre folosinta vesnica tatalui ... (vezi toată discuția)
Impozit pe terenul care nu este al meu ci inchiriat de la primarie anna_ema anna_ema Am cumparat o casa nationalizata si terenul de sub ea,dar curtea fiind prea scumpa am inchiriat-o de la primarie si platesc chirie pe terenul cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Impozit teren inchiriat de la primarie necromancer necromancer Buna ziua, Am si eu o mare problema. In perioada 2008-2011 am avut un contract de inchiriere cu primaria pentru exploatarea unui teren agricol . Mi-am ... (vezi toată discuția)