Buna ziua.
Ma adresez cu o problema destul de delicata.
Am 20 de ani, locuiesc impreuna cu parinti mei. De cateva luni m-am angajat la o firma.
Problema mea este urmatoarea:
- Parinti mei sunt niste persoane foarte dificile.
Ma jignesc fara nici un motiv, ma agreseaza verbal de fiecare data, daca indraznesc sa deschid si eu gura sa zic ceva, ma trezesc cu palme destul de grele.
Sa va dau un exemplu:
Chiar luna aceasta am primit salariu. Am dat o mare parte din bani pentru cheltuieliile casei mamei mele. asigurandu-mi practic partea mea. Acesta, in timp ce eu dormeam in camera mea, intra si imi ia, din portofel. Cardul de salariu au avut grija sa mi-l ia din prima luna.
Asta a fost saptamana trecuta.
Recent, s-au eliberat si bonuriile de masa, iar eu am uitat sa le ridic in ziua respectiva. Cand am ajuns acasa, am fost luate la palme si injuraturi ca am indraznit sa le uit.
Recunosc, imi este extrem de frica sa plec de acasa, fiind amenintata ca v-or trimite politia dupa mine, nici macar la amici nu ma lasa sa merg in vizita.
La politia din zona nu pot apela, din cauza familiei, avand relatii acolo, aingura mea optiune ar fi in oras.
Va rog din suflet, ce as putea sa rezolv in situatia aceasta?
Sunt disperata, m-am angajat cu speranta ca voi putea strange bani sa stau in chirie.
De ce sa-l declare pierdut cand de fapt nu asta e adevarul...?Am inteles (cand eram intr-o situatie asemanatoare) ca poate face plangere la politie pentru furt intre rude.Eu asa as face,mi-as gasi unde sa ma mut si apoi pe mana politiei cu nenorocitii,plangeri scrise pana la Ministerul de Interne daca la nivel local nu sunt luate in seama (din cauza relatiilor,etc.).Macar cu atat sa-i tracaseze,sa tot fie chemati sa dea cu subsemnatul...X-(
Suntei majora, aveti tot dreptul sa hotarati pentru soarta dv. Nu inteleg, de ce suportati.Faceti-va bagajele si plecati cu chirie. Daca va deranjeaza chemati politia, sunt obligati sa va acorde asistenta. Nu persistati in aceasta atitudine de a va complace in situatie de victima. Sunt parintii dv. le datorati respect, ajutor in limita posibilitatilo, dar nu sunt stapanii dv si nu au dreptul sa va agreseze verbal sau fizic.sau sa va ia cardul sau sa sune la serviciu..Invatati sa stati pe picioarele dv. Sunteti majora.
sunteti majora.
Optiuni: mergeti pe calea legala la politie.
Va cautati chirie/gazda si plecati. Nu e usor dar sunt mii de persoane ce se descurca singure de la 18 ani ( ba si de la 15-16).
esti majora, fa.ti bagajul si pleaca, cu situatii de genul este cel mai bine, politia nu au cum sa o cheme, am si eu o situatie dificila si problema e ca ei cer "respect" cand de fapt ne trateaza ca pe niste bunuri cu care pot face ce vor, esti angajata, daca ai bani de chirie pleaca cat mai repede, nu e rost sa iti arzi nervii in continuare.
Libertate la 18 ani?
alin@
buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa ... (vezi toată discuția)