avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revocarea sentintei de suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revocarea sentintei de suspendare

buna ziua
Un tanar( acum 4ani ) in urma unui incident soldat cu moarte victimei , a primit trei ani cu suspendare si doi ani supraveghere judiciara.
dupa aceasta sentinta definitiva , rudele victimei au cerut daune morale 90.000 euro.
tanarul aplecat din tara spunand ca in Romania daca lucraza poate nu poate achita banii o viat , astfel , a plecat in germania. dar nu a putu sa lucre aproape tri ani pentru faptul ca la incaput anu a stiut limba, iar dupa cateva luni a fost accidentat de un autoturism , a fost in coma si a avut multiple operatii la picior . in prezent poarta tija.dupa 8 luni de recuperare s-a angajt spalator de vase si si-a achitat datoriile facute in perioda cat a fost bolnav. Din mai am transmis ca sa primim un cont unde sa inceapa sa trimita bani , cat poate pe luna. De la 1 septembrie 2015 s-a angaja pe un santier , un fel de magazioner , munca pt care nu sta prea mult in picioare ( medicul din germania i-a si recomandat in scris sa nu stea mai mult de 2 ore in picioare neintrrupt ). acum este in perioada de proba , iar judecatorul ceruse in prima faza sa fie adus cu mandat. eu ca tata al lui am rugat judecatorul sa nu fie adus deocamdata , mai ales ca are avocat.

acelasi judecator care sa ocupat de dosar si a dat condamnare cu executare , este care se ocupa si de cererea de anulare a suspendarii , emisa de catre urmasii victimei.
intre timp ne-am inteles cu urmasii victimei , dar judecatorul a spus ca pe el nu-l intereseaza si degeba retrag cererea ca se va judeca mai departe.

astept cu mar interes un raspuns

o zi buna
Cel mai recent răspuns: maxim1963 , utilizator 13:35, 19 Septembrie 2015
Buna seara!

Ce cerere au focut urmasii, ca nu am inteles? Au facut ei apel pentru a fi condamnat inculpatul?

Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
Sebastian Simon, Avocat
Probabil ca condamnatul nu a respectat obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare si partile interesate au sesizat instanta in vederea revocarii suspendarii executarii pedepsei.
Condamnatul trebuie sa demonstreze acum in instanta ca nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii, nu a fost din rea vointa.

Revocarea suspendarii executarii pedepsei , si admiterea executarii sentintei, de 3 ani cu executare

va rog sa cititi cu atentie ce sa intamplat in perioada de 4 ani , de ce nu a platit si ca de cateva luni doreste sa platesaca conform veniturilor lui aprox. 150 / 200 euro / luna , cu cat salar v-a creste va creste si suma de plata cate urmasii victimei.

urmasii victimei au crezut ca nu vor mai primii niciodata bani , motiv pentru care au dorit condamnarea lui . Acum au inteles ca nu a avut posibilita-ti , dar el vrea sa plateasca in rate .

Interventie moderator: Va rog sa apasati butonul "editeaza" si sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie catre firma rca neachitata. VictorRaduDaniel VictorRaduDaniel Buna ziua! In urma unui accident rutier soldat cu decesul victimei(tin sa mentionez ca am condus sub influenta bauturilor alcoolice), am fost dat in judecata, ... (vezi toată discuția)
Conditii de reabilitare in cazul condamnarii cu suspendare mihaelaaldeam mihaelaaldeam In anul 2003,am deschis o societate care mergea destul de bine,dar fiind tanara si lipsita de experienta am facut si multe greseli una din ele fiind aceea ca ... (vezi toată discuția)
O persoana condamnata cu suspendare pentru conducere fara permis savarseste din nou aceeasi fapta Lycidas Lycidas Individ condamnat cu suspendare 1 an + 2 ani control juridic a comis a 2 fapta identica la o distanta de 4 luni dupa condamnare, conducere fara permis care ... (vezi toată discuția)