avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza termenul de perimare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza termenul de perimare?

Un proces a fost suspendat iar reclamantul a facut recurs.
Recursul a fost respins la data de 10 ianuarie 2015.
Care este data la care se poate perima cererea?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:12, 26 Septembrie 2015
10 ianuarie 2016
Multumesc pentru raspuns. Si in cazul unui proces comercial data de la care se poate perima cererea este 10 iulie?
Da, este de 6 luni.
Conform art.416(1)NCPC termenul de perimare este de 6 luni,termenul de perimare ptr.recursul din 10 ianuarie 2015 este 10 iulie 2015, si, nu 10 ianuarie 2106.
Conform Micii reforme in justitie din 2010 cererile pot fi trimise si prin email
O cerere de reluare a judecatii trimise prin scrisoare recomandata in data de 9 iulie si inregistrata dupa 10 iulie se considera facuta la termen.
O cerere de reluare a judecatii trimise prin emaile in data de 9 iulie si inregistrata dupa 10 iulie se va considera de asemenea facuta la termen.?

Alte discuții în legătură

Proceduri la instanta cu mari semne de intrebare ContSters277534 ContSters277534 Am deschis o actiune pe obligatia de a face in anul 2013. La un an mi s-a cerut de raspuns la anumite cerinte si am raspuns in scris cu confirmare de primire. ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii silita. valy01 valy01 Am avut un credit la banca , au declarat creditul scadent și au obținut de la judecătorie executare silita în dosarul respectiv în noiembrie 2012 urmând ... (vezi toată discuția)
Comunicarea intampinarii si a cererii reconventionale, timbraj timpuriu timpuriu pe data de 13-07-2015 ( data postei ) am primit comunicare ca am calitatea de parat in intr-un proces civil , pe data de 06-08-2015 ( data postei ) am trimes ... (vezi toată discuția)